İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla, Konya İl Teşkilatı’nın yarın düzenleyeceği iftar programı iptal edildi. Konuyla ilgili teşkilatın yaptığı açıklamada şöyle denildi:

“Daha önce davetiyesini gönderdiğimiz ve Pazar günü yapılması planlanan iftar programımız, Doğanhisar ilçemizde meydana gelen elim hadise sebebiyle iptal edilmiştir.”

BELEDİYE BAŞKANI ÖZTOKLU'NUN ÖLDÜRÜLMESİYLE İLGİLİ 2 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Konya'da MHP'li Doğanhisar Belediye Başkanı İhsan Öztoklu'nun öldürülmesiyle ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı. Emniyet ve jandarmadaki işlemleri tamamlanan 5 zanlı ise adliyeye sevk edildi.

Doğanhisar Belediye Başkanı İhsan Öztoklu'nun uğradığı bıçaklı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin 2 kişi daha gözaltına alındı.

İlçeye bağlı Başköy Mahallesi'nde, Öztoklu'nun bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin önceki dönem belediye başkanı Abdullah Koç oğulları Abdurrahman Koç ve Osman Koç  ile daha önceden sosyal medya üzerinden Öztoklu'yu tehdit ettiği tespit edilen İ.K. (44) ve N.Y.'nin (20) emniyet ve jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Akşehir Adliyesine sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

Doğanhisar Belediye Başkanı İhsan Öztoklu, ilçeye bağlı Başköy Mahallesi'nde bilboarddaki afişinin yırtılması üzerine çıkan tartışmada, önceki dönem belediye başkanı Abdullah Koç'nun oğlu Abdurrahman Koç tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine ambulansla Ilgın Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanesine kaldırılan Öztoklu, müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili cinayet şüphelisi Abdurrahman Koç ile 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti Doğanhisar Belediye Başkan Adayı Abdullah Koç ve kardeşi Osman Koç gözaltına alınmıştı.

Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı İhsan Öztoklu, 31 Mart yerel seçimlerinde Doğanhisar Belediye Başkanı seçilmişti.

Editör: TE Bilişim