MHP'li vekil AKP'nin gayrimeşru atamasına isyan etti

MHP'li vekil AKP'nin gayrimeşru atamasına isyan etti
24 Haziran seçimlerine günler kala, AKP'nin hukuk dışı işleri daha çok gün yüzüne çıkarken, ittifak kurduğu partilerden bile bu konuda hakkında şikayetler gelmeye başladı.

AK Parti Ankara il başkanının danışmanlığını yapan Asri Elbay'ın önce Gölbaşı Belediyesi’nde sınavsız olarak işe alınması, ardından SGK’ya daire başkanı olarak atanması AKP'nin seçim ortağı MHP'li vekili bile isyan ettirdi. 

MHP’li Oğuz Tor, bu atamayı Meclis kürsüsünden, “Müslümanlığa ve insanlığa sığmaz” diye kınadı.

MHP, AK Parti'li danışmanın ‘ataması'na tepki gösterdi.

Asri Elbay,aynı zamanda  AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Vahdettin Elbay'ın kardeşi. 

“İNSANLARIN HAKKI YENDİ”

 Tor şunları söyledi:

“Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ehliyetli, çalışkan, tecrübeli kişilere şiddetle ihtiyacı vardır. Hal böyleyken 2016 yılında Gölbaşı Belediyesi'ne istisnai kadrodan özel kalem müdürü olarak atanan, bir gün sonrasında da memur yapılan torpilli kişi geçen hafta tecrübe ve teknik bilgi gerektiren SGK'ya maalesef Daire Başkanı olarak atanmıştır. Bu atamayla SGK'da çalışan binlerce kişinin hakkı yenmiştir, moraller dip yapmıştır, heyecanları bir defa daha sıfırlanmıştır. Müslümanlığa ve insanlığa sığmayan bu atamayı, benzer atamaları gerçekleştirenleri kınıyorum. Bu yolun bir yol olmadığını tekraren söylüyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum