Kanun gereği, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından TBMM Başkanlığı’na en geç 21 Mayıs tarihine kadar iletilmesi gereken yazının bir türlü tamamlamamasının ardından kurum tarihinde ilk kez TBMM Başkanı devreye girdi ve süreci başlattı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in bir buçuk ay sonra boşalacak üç üyelik koltuğu için TBMM’ye yasal süresi içerisinde yazı göndermemesinin ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop devreye girdi. Şentop, AKP ve MHP’ye adaylıklar için isim bildirmelerini istemişti.

Ülkücü gazeteci yazar Çınar Coşkunserçe konu ilgili olarak dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

“Dev kapışma...” başlığı ile yayınlanan yazıda RTÜK üyeliği için Esat Çıplak’ın uzun süredir bu görevi yaptığı için, Metin Özkan’ın yetersiz, Yıldıray Çiçek'in ise temsil kabiliyeti konusundaki tereddütlerden dolayı elendiği vurgulandı.

Bildirilen ismin ise eski Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Deniz Güçer oldu.

İşte o dikkat çeken yazı:

TBMM Genel Kurulu'nda önümüzdeki hafta içerisinde RTÜK Üyelerinin belirlenmesi için ilgili kanun hükümlerince seçimler yapılacak. Bu doğrultuda, MHP'nin tek kişilik RTÜK Üye kontenjanından aday olmak için dört isim yarıştı. Deniz Güçer MHP'nin adayı olarak bildirildi.

Aday adaylığı için yarışan isimlerden, mevcut RTÜK Üyesi Esat Çıplak, uzun süredir bu görevi yürüttüğü ve yeni bir isim düşünüldüğü için elendi.

Televizyonlarda MHP'yi temsil eden ve görüşlerini savunan ve bu partinin fikir dünyasının önde gelen isimleri arasında gösterilen Gazeteci Metin Özkan, ortaöğretim mezunu olduğu için aday yapılamadı. Bu görev için en az Üniversite mezunu olmak gerekiyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sevmediği ve görüşlerine katılmadığı isimlere, yazılarında tepki göstermesi ile tanınan Yıldıray Çiçek'in ise temsil kabiliyeti tartışma konusu oldu. Bu nedenle de aday adayı olmaya layık görülmediği ileri sürüldü. Yıldıray Çiçek bu duruma sosyal medya hesabından "Her şey kader kısmet" diyerek tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi'ne birkaç sene önce Basın Müşaviri olarak getirilen, Gazeteci Deniz Güçer'e bu isimler arasında şans güldü.

Deniz Güçer Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bildirildi.

Deniz Güçer meslek hayatına Cumhuriyet Gazetesi'nde muhabir olarak başlamış uzun yıllar burada görev yaptıktan sonra bazı televizyon kanallarında da çalışmıştı.

Ülkücüler arasından RTÜK'e aday olacak bir isim bulunamamış olması ise bir dizi tartışmayı beraberinde getirdi.

Editör: TE Bilişim