Tüm programlardan el çektirilen Ankara temsilcisi Özmen ile Akit televizyonunun tüm ilişiği kesildi.

Akit TV Ankara Haber Müdürü Mehmet Özmen'in "PKK terör örgütüne, FETÖ terör örgütüne de yandaşlık yapan kol kanat geren, bağrında besleyen örneğin Kemal Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin de işte bu darağacında asılmasını, idam edilmesini bekliyor diye düşünüyorum"sözleri sonrası Özmen hakkında karar verildi.

İLİŞİĞİ KESİLDİ

Bu açıklamalardan sonra RTÜK yayınla ilgili inceleme başlatmış, Özmen hakkında da soruşturma başlatılmıştı. 

Konuyla ilgili sıcak bir gelişme daha yaşandı. 

Tüm programlardan el çektirilen Ankara temsilcisi Özmen ile Akit televizyonunun tüm ilişiği kesildi.

NE DEMİŞTİ

Kanal tarafından yapılan açıklamada, "Canlı yayında kullanılan talihsiz ifadelerin kurumun görüşleri olmadığı açıktır. Kullanılan ifadelerin maksadından saptırılarak sosyal medyaya sunulması bir yana, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik idam talebi içerikli sözler tarafımızca onaylanmamaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu veya başka bir siyasiye yapılmış veya yapılacak her türlü müdahalenin karşısındayız. Akit TV'de canlı yayında da olsa, kastı aşan böyle bir cümlenin sarf edilmesinden üzüntülüyüz. İlgili arkadaşımıza gereken yaptırımın uygulanacağını kamuoyu ile paylaşıyoruz" denilmişti

MHP'DE DAYK YEDİĞİNİ İDDA ETMİŞTİ

Ocak 2015'te MHP Genel Merkezinde bir odaya kapatılarak dayak atılan Mehmet Özmen yaptığı açıklamada Bahçeli'ye,'Akit Gazetesi muhabiriyim ben. Size bir soru soracağım' dedim. Hemen etrafımdakiler saldırdı ve müdahale etmeye başladı. Ben de Bahçeli'ye seslendim, 'Sayın Bahçeli, müdahale edin lütfen' diye.Müdahale etmedi Sayın Bahçeli. Oysa, 'çocuklar bırakın, niye saldırıyorsunuz?' dese, oradaki hiç kimse bir şey yapamazdı. Ancak Sayın Bahçeli buna müsaade ettiği için, bizi zorla, apar topar, tekme tokat uzak noktaya götürdüler. Sayısını dahi bilemediğim kişiler bizi bir odaya soktu. Çantamızı aldılar, içinde ne varsa çıkarttılar. İki fotoğraf makinemin da kartını çıkarttılar. Paramı dahi cebimden aldılar, tekme tokat vurdular. Ben 'ne yaptım ki siz bana saldırıyorsunuz' dedim. 'Sen İstanbul'da Genel Başkanımıza şu kadar seçim kaybettiniz istifayı düşünüyor musunuz diye?' sordun. 'Sen nasıl terbiyesizlik yaptın, nasıl provokatörsün, bunun için' diye saldırmaya devam ettiler." demişti.

.

Editör: TE Bilişim