Turgutlu Belediyesinin hoparlöründen bugün çalınan kürtçe ‘’gerilla marşı - çerxa şoreşê- xelil xemgin’’i dinleyen, Vatandaşlar çalınan kürtçe yayına bir anlam veremedi.

Yayının yapılmasının kabinde Turgutlu belediye yetkilileri ile görüşme sağlandığında ise konuyu geçiştirip haberleri yokmuşçasına bir tepki verdiler.

Daha sonra ulaştığımız Zabıta Müdürü Bülent Gökmen konu ile ilgili olarak "Emniyetin ve savcılığın" konuyu araştırdığı bilgisini verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Afrin Operasyonu sonrası, Ülkemizin geçtiği bu duygusal ve hassas dönemde böylesi bir olayın yaşanması tepkiye neden oldu.

Belediye hoparlöründen yayınlanan marşın youtube'deki hali...

 TURGUTLU Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aylin Aşgıngil yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şu şekilde;

Kamuoyuna Önemle Duyurulur

"25.02.2018 tarihinde 14:40 sıralarında belediyemiz merkezi yayın sistemine bağlı ancak telsiz frekans sistemiyle çözülen bazı mahallelerimizdeki anons sistemine illegal yöntemlerle müdahalede bulunulmuş, Belediyemiz kontrolü dışında 1-2 dakika süreli kanunsuz yayın yapılmıştır. Konu ilgili merciilere iletilmiş olup, şüphelilerin yakalanması amacıyla Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

Editör: TE Bilişim