İYİ Parti Salihli İlçe Başkanı Mesut Kızıltuğ " Genel Başkanımız Meral Akşener'e yapılan engeller şimdi de Salihli'de Belediye tarafından İlçe teşkilatımıza yapılmaya başlandı" dedi.

 İYİ Parti Salihli İlçe Teşkilatı, Milli Birlik ve Demokrasi meydanına Zeytin Dalı operasyonu kapsamında Afrin'de bulunan askerlerimiz için ve Afrin şehitleri ile tüm şehitlerimiz anısına lokma döktürüp mevlit okutturmak istedi.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın kolluk kuvveti olan 30'a yakın zabıta lokma etkinliğini yaptırmadı.

İYİ Parti Salihli İlçe Başkanı Mesut Kızıltuğ, lokma hayrının Salihli Belediyesi tarafından Demokrasi Meydanında yapılmasına izin verilmemesi konusunda gazetecilere yaptığı açıklamada; “Etkinliğimizi Demokrasi meydanında yapacaktık. Bunun içinde gerekli yazışmalarımızı Salihli Belediyesi ile yaptık. Dilekçemizi dün kabul eden Salihli Belediyesi bugün etkinliğimizi burada yapamazsınız diyerek engelledi. Neden yapılmaması konusunda bize siyasi partiler burada etkinlik yapamaz cevabı verildi. Ancak burada daha önce CHP'nin lokma hayrına izin verildi. Meydanlar belediyenin değil vatandaşın meydanıdır. Her siyasi partiye izin verilmelidir. Genel Başkanımız Meral Akşener'e yapılan engeller şimdi de Salihli'de Belediye tarafından İlçe teşkilatımıza yapılmaya başlandı” dedi. 

KOMEDİ GİBİ ZABITA ENGELLEMESİNE RAĞMEN LOKMA HAYRI 10 METRE UZAKLIKTAKİ MEYDANDA YAPILDI

  Milli Birlik ve Demokrasi meydanında yapılması planlanan lokma hayrına Salihli Belediyesi'nin son anda karar değiştirerek izin vermemesi üzerine yapılan görüşmeler sonrası yan meydan olan ve izin verilmeyen meydandan 10 metre uzaklıkta olan Türk Ocakları Meydanında düzenlendi. Lokma hayrı ile İYİ Parti Salihli İlçe Teşkilatı Afrin'deki askerlerimize manevi olarak desteklerini sundular. Etkinlik kapsamında mevlüt okutan İYİ  Parti Salihli ilçe yönetimi toplu olarak Kızılay'ın kan bağışı standına giderek Afrin'deki gazilerimiz için kan bağışında da bulundular. 

İYİ Parti Salihli İlçe Teşkilatı Zeki Kayda'ya tepki için bugün videolarla ve belgelerle birlikte bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Kaynak:Gelişen Salihli

Editör: TE Bilişim