Bu güne kadar sürekli sosyal medya hesaplarından geri döneceğine dair sinyaller veren Rasim Ozan Kütahyalı'yı Boşnak Derneklerinin sert tutumu geri dönmesini engelledi.

Ta ki Ağustos 2019'da Beyaz TV “Efsane geri dönüyor” başlıklı bir video yayınlanıncaya kadar.

O videodan sonra Kütahyalı'nın 17 Ağustos 2019 günü ekranlara döneceği iddiaları konuşulmaya başlandı.

Söz konusu iddialar, Boşnakları ayağa kaldırırken, zehir zemberek bir de bildiri yayımlandı. Türkiye'de bulunan Bosna Sancak Dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin basın bildirisinde, bu iddianın gerçek olduğuna inanmak istenmediği vurgulandı.

Açıklamada, "20 ay önce Kütahyalı’yı kovanların bu tarihi hatayı yapacaklarına ihtimal vermiyoruz. Reyting uğruna ahlaki değerlerimizi hiçe sayarak bu kişiyi yeniden ekranlara çıkarmaya niyetlenenler varsa, büyük bir yanlışın içinde olduklarını fark etmeliler" denildi.

Kütahyalı Twitter adresinden açıklama yayımlayarak özür diledi. 

"Kamuoyuna açıklama

"Ben bosna coğrafyasının ve Boşnak halkının hayranı bir adamım. Siyasi bilgelik olarak en değer verdiğim adamlardan biri de büyük lider Alia İzzetbegovic'tir. Bunu beni yakın tanıyan herkes bilir. Kütüphanemde bilge kral Alia'nın kitaplarının hepsi vardır. Boşnakların 1992-1995 arası onurlu direnişi kadar soylu bir olay yakın dönem dünya tarihinde az bulunur. Kimse beni Boşnak halkına karşıt bir tavırda gösteremez. Kimse zaten buna inanmaz. Böyle bir iftira benim üzerimde durmaz. Böyle bir operasyon yapmaya kalkan eli boş döner. Olay şöyle gelişti: Dün bana yapılan şaka sonrası bayılır gibi oldum ve Ahmet Çakar beni kusturmaya çalışarak müdahale etti. O sırada kendime geldiğimde internetten böyle bir kusturma yöntemi var, Çakar da onu yapıyor diye yorumlar okudum. Hayatımda ilk kez duyduğum bir laftı. Bunu da canlı yayında geyik olsun diye söyledim."

SANCAKLI NEDEN SESSİZ

Sosyal medyada ve haber sitelerinde bunlar yaşanırken, MHP  Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın sessiz kalmasını Habererk olarak bizde haberleştirmiş ve hatta eleştirmiştik.

BOŞNAK ZEKASI RASİM OZAN KÜTAHYALI'YI FENA BOZDU

Habererk'in  Saffet Sancaklı'ya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Sancaklı ilk andan itibaren bu konu üzerinde olayı nihayete erdirecek bir plan çerçevesinde çalıştığı bilgisine ulaştı. Sessizliğinin sebebi ise Rasim Ozan Kütahyalı'nın özür dilemesini beklemek olduğu aktarıldı.

VE RASİM OZAN KÜTAHYALI BEYAZ TV'DE  ÖZÜR DİLEDİ

Rasim Ozan Kütahyalı 19 Ağustos 2019'da ekranlara  geri döndü.

Kütahyalı ilk yayınında Boşnaklardan özür diledi. 

Programın başında bir “özür konuşması” yapan Kütahyalı, Bosna Savaşı sırasında Bosna-Hersek lideri Aliya İzzetbegoviç’i anımsatarak, “İzzetbegovic’in bütün konuşmalarını ezbere bilen biriyim” ifadelerini kullandı. Kütahyalı, “Ben Boşnak Kültürü hayranı bir adamım. Bundan böyle Boşnak kardeşlerimin meseleleri benim meselemdir” dedi.

BOŞNAK DERNEKLERİ AYAKTA

Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV’de yayınlanan Derin Futbol programına yeniden dönmesi STK ve dernekler tarafından oluşturulan Ahlak Gönüllüleri Platformu Beyaz TV önünde toplanma kararı aldı. 

Ahlak Gönüllüleri Platformu, Rasim Ozan Kütahyalı'ya yeniden ekranlarını açan Beyaz TV hakkında "Rasim Ozan Kütahyalı’yı ekrana çıkararak ahlak yerine reytingleri tercih edenlere, bu ülkenin insanlarının söyleyecekleri var" ifadelerini kullandı.

SAFFET SANCAKLI, RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA PATLADI

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, ekranlara geri dönen Rasim Ozan Kütahyalı'ya sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Sancaklı, "Ömür boyu peşindeyim." dedi.

Kütahyalı'nın geri dönüşünün ardından zehir zemberek açıklama yayınlayan MHP’li Saffet Sancaklı ise “Sırpların işlediği vahşi katliamların acı hatırasını hatırlatırcasına, Boşnak kardeşlerimize yaptığı hakaret, şeytana peşkeş çektiği ağzından dökülen pisliklerdir” ifadelerini kullandı.
“İnanın insan demekten utandığım bu adamı, bu millet hak etmediği için karşı çıkıyorum” diyen Sancaklı, “Cemaat devlete sızıyor, cemaat devleti ele geçiriyor diyen Ergenekonculara karşı cansiperane ve en etkili savaşan ben oldum hocam’ diyen bu adamın ekranlara taşınması 15 Temmuz şehitlerinin aziz hatırasına en büyük saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.

VE MHP'Lİ SAFFET SANCAKLI DEVREDE "ÖZÜR DİLETTİ, KOVDURDU"

Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz TV ekranından özrünü dilemiş, programa dönmesini kutlarken, Boşnak Dernekleri teyakkuz halindeyken, MHP'li saffet Sancaklı devreye girdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek'le bir görüşme yaptı.

Görüşme sonunda  Osman Gökçek Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yarın akşam itibarıyla Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV'de yer almayacaktır" dedi. 

Osman Gökçek açıklamasında "Bu akşam Sayın Saffet Sancaklı ve Rumeli sivil toplum kuruluşlarının kıymetli temsilcileriyle bir araya geldim.
Rasim Ozan Kütahyalı'nın yapmış olduğu özür metninin Rumeli derneklerinin nezdinde kabul gördüğü ve af edildiği düşüncesiyle yayına çıkarıldığını anlattım.
Ancak Rumeli derneklerinin kıymetli temsilcileri böyle bir durumun söz konusu dahi olmadığını,bizlerin yanlış yönlendirildiğini ve Rasim Ozan Kütahyalı'yı af etmelerinin mümkün olmadığını belirttiler.
21 ay önce Beyaz Tv de yaşanan vahim olay sonrası Rumeli derneklerinden herhangi bir talep gelmediği halde yayın ilkeleri doğrultusunda Rasim Ozan Kütahyalı'nın görevine son verdiğimizden dolayı Beyaz Tv ailesine teşekkür ettiler.
O günkü duruşumuz ile bugün arasında hiç bir fark olmadığını kendilerine söyledim.Rumeli kökenli kardeşlerimizin hassasiyeti bizimde hassasiyetimizdir.
Yarın akşam itibariyle Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz Tv de yer almayacaktır."
dedi.


 

Editör: TE Bilişim