36 askerimizin şehit olması sonrasında Esed rejimine ait 2 Rus yapımı savaş uçağının düşürüldüğü kaydedildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada Rejime ait 2 SU-24 tipi uçağın düşüldüğü de doğrulandı.

36 askerimizin hava saldırısında şehit olmasının akabinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından rejim güçleri bombardıman altına alınmıştı. Esed rejimine ait 2 Rus yapımı savaş uçağının düşürüldüğü haberi yabancı kaynaklar tarafından da doğrulandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada da bu haber doğrulanmış oldu.

Yabancı Kaynaklarda Doğruladı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, rejime ait olan 2 SU-24 tipi uçağın düşürüldüğü ve 1 SİHA'mızı düşüren hava savunma sistemi ile diğer 2 hava savunma sisteminin imha edildiği kaydedildi.

Rejime ait 2 Rus yapımı taarruz uçağının düşürüldüğü haberleri Suriye Resmi Haber Ajansı SANA tarafından da resmen doğrulandı. SANA haber ajansı, 2 savaş uçağının Türkiye tarafından düşürüldüğünü ve pilotların uçaklardan paraşütle atlayarak son anda kurtulduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim