Van'da yaşanan çığ felaketinden acı haberler gelmeye devam ediyor. Van Valisi Emin Bilmez tarafından yapılan son açıklamada çığ felaketinde şu ana kadar 4 vatandaşın hayatını kaybettiği ifade edildi.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde bugün yaşanan çığ felaketi acı sonu da beraberinde getirdi. Minibüsün çığ altında kalması sonucunda ilk olarak 5 vatandaşımız sağ olarak kurtarılmıştı. Arama kurtarma çalışmaları minibüsün olduğu bölgede tüm hızıyla devam ederken Bilmez tarafından yapılan son açıklamada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısının 4 olduğu bilgisi geldi.

4 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti

Van'ın Bahçesaray ilçesinde saat 17 esnalarında bir minibüs çığ altında kaldı. Bölgeye hemen hareket eden AFAD ekipleri arama kurtarma çalışmalarına aralıksız olarak devam etti. Çığın altında kalan minibüs uzun uğraşlar sonucunda ekipler ve gönüllü vatandaşlar tarafından bulundu.

Kurtarma çalışmalarının devam ettiği esnada kurtarılan yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslar ile en yakın hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındılar. AFAD'dan yapılan son açıklamada çığ düşen minibüste bulunan vatandaşlara ulaşmak için yoğun çaba harcandığı ve yaklaşık 200 kişilik bir ekibin hazır bulunduğu kaydedildi.

Ancak Van Valisi'nden gelen son haberlerde çığ altında kalan minibüste 4 vatandaşımızın canından olduğu bilgisi geldi.

Editör: TE Bilişim