Elazığ'da yaşanan depremden tam 12 saat sonunda enkaz altından yaralı olarak kurtarılan 12 yaşındaki Miraç Dişli'den acı haber geldi. Maalesef Miraç Dişli'yi kaybettik.

Elazığ'da dün gece yaşanan 6,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında enkaz altında arama kurtarma çalışmaları sabahın ilk saatlerine kadar aralıksız olarak devam ettirildi. İlk olarak 6 aylık gebe olan anne adayı Pınar Dişli enkaz altından kurtarıldı. Hamile olan anne Dişli'nin enkaz altından kurtarılmasının hemen ardından da içeride bir erkek çocuğunun daha olduğu saptandı. Onun da adı Miraç Dişli idi.

Elazığ'dan enkaz altında yapılan arama kurtarma çalışmalarından gelen acı haberler tüm ülkeyi yasa boğdu. 21 vatandaşımız depremde hayatını kaybederken 1000'in üzerinde de yaralı olduğu bilgileri geldi. Depremde enkaz altından sağ olarak kurtarılan 6 aylık anne adayı hamile Pınar Dışli, AFAD ve vatandaşlarında yardımı ile gün yüzüne kavuştu.

Miraç'ı Kaybettik

O anlar kameralara saniye saniye yansırken bir acı haber de enkaz altında kalan Miraç Dişli adında 12 yaşındaki erkek çocuğundan geldi. Yaşanan olaydan saatler öncesinde ise Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin bölgesinde 2 vatandaşımız daha enkaz altından sağ olarak kurtarılmıştı.

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan Mavi Göl Apartmanı'nın enkazında gece saatlerinde arama kurtarma çalışması bütün hızıyla devam etti. Moloz yığınlarının altında kalan Miraç'a ulaşmak için tam 11 saat süren çalışmalar yapıldı. Sabah saatlerinde enkaz altından çıkarılan 12 yaşındaki Miraç, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilişim