Twetter hesabından yayınladığı açıklamaya göre " Ya çalışmam lazım ya gazetecilik yapmam lazım diyip" takipçilerinden 10 TL yardım istedi.

İşte o paylaşım;

Yaklaşık 2 yıldır sosyal medya üzerinden takipçilerimi bilgilendirmek, onlara doğru haberleri iletmek için mücadele etmeye çalışıyorum. Elbette zaman içinde kırarak incittiğim insanlar olmuştur. Fakat şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki; habercilik noktasında gerek iktidara, gerekse muhalefete yönelik, altına imzamı attığım tüm haber ve analizleri BELGELERE dayandırarak paylaşmaya çalıştım.

Yani gazeteciliğin temel prensibi olan "Belgeli Habercilik" yapmaya gayret ederek ne yandaşı ne de kandaşı birbirinden ayırdım.

Bu nedenden dolayı da kimsenin adamı olmadım! Hal böyle olunca da severek yapmaya çalıştığım gazetecilik mesleğini icra edecek bir kurum bulamadım...

Veya yeterli ve yetenekli bulunmadım. Sorunun nedenlerini sorgulamak yerine kimseye boyun eğmeden kendi imkanlarım dahilinde bu işi sürdürmeye çalıştım.

Bu süreç içinde ekonomik olarak çok zor günler geçirdim. Kalabalık bir ailem olmadığı için sıkıntılar yaşadığım günlerde bazen imdadıma annem, bazen sosyal medyada yüzünü bile görmediğim bir dost bazen de reel hayatımda yoldaş olan arkadaşlarım yetişti.

Yani deyim yerindeyse bugüne kadar değirmenimi hep taşıma suyu ile döndürmeye çalıştım ve artık yolun sonuna gelmiş bulunmaktayım.

Elbette bu 2 yıl içinde bir çok olaya ve bir çok teklife şahit oldum. Amacım ikbal ve makam sevdası olmuş olsaydı ben de birileri gibi onurumu, şerefimi ve kalemimi bir cüzdanın gözüne sığdırıp, hem ekonomik hem de mesleki olarak çok iyi konumlara gelebilirdim. Fakat ben zor olanı seçtim ve seçmiş olduğum bu yolda eğilmeden yürümeye çalıştım.

Ama artık yukarıda da belirttiğim gibi yolun sonuna geldim. Bu nedenden dolayı üzerimde hakkı olan yaklaşık 123 BİN takipçime danışmadan ve onlara son umudum olan projemi anlatmadan bu kararı vermek istemedim.

Çünkü bu saatten sonra bir tercih yapmam gerekiyor. Ya aşk ile yaptığım gazetecilik mesleğine devam edeceğim, ya da hayatımı idame ettirebilmek adına kendime başka bir iş bularak tüm enerjimi o alanda harcamak zorunda kalacağım.

Belki, "Her ikisini birlikte yap" diyen dostlar olacaktır ama o dostlarda hak verecektir ki bu imkansız bir durum.

Nedenine gelince, ben bir haberi yapabilmek için ya da belgeleriyle sıralı bir flood yazabilmek için en az 4-5 saat araştırma yapıyorum.

Bu yeri geliyor birkaç gün bile sürebiliyor. Dolayısıyla, hem gazetecilik hem de başka bir alanda her hangi bir işi birlikte yürütmem çok zor. Buna ne enerjim dayanır ne de zamanım yeter.

İşte bu noktada beni seven, takip eden ve "Sen tarafsız gazetecilik yapmaya devam et, biz senin yanındayız." diyen dostlarıma çok önemli bir görev düşüyor.

 Bu görev, birkaç aydır üzerinde çalıştığım "İnternet Gazeteciliği Haberciliği" projeme destek olmaları, katkı sağlamaları yönünde.

Benim arkamda siyasi bir parti, STK, İşadamı, her hangi bir cemaat lobi veya devlet kurumu olmadığı için de finans noktasında sıkıntılar yaşıyorum.

Yani ne varsa yine bana bugüne kadar sahip çıkan takipçilerimde var diyerek son umut olarak sizin kapınızı çalıyorum.

Şayet bu projeye destek olurum diyorsanız sadece benim değil benimle birlikte gazetecilik mesleğini severek yapan fakat objektif olduğu için şuan işsiz pozisyonda bulunan 4 muhabir arkadaşa istihdam alanı yaratmış olacaksınız.

Bizim için sizin desteğiniz sadece önem arz etmiyor, aynı zamanda her birimiz için de son umut ve son bir şans niteliği taşıyor.

Bu süreçten ya alnımızın akıyla çıkacağız ya da mesleğimize veda edeceğiz.

Eğer bizlere sahip çıkarsanız, sizin haber alma özgürlüğünüze sonuna kadar sahip çıkarak doğru bilgilenmeniz ve haberleri belgeleriyle okumanız adına var gücümüz ve tüm enerjimizle çalışacağımızdan zerre kadar şüpheniz olmasın.

Şimdi sizden önemli bir tercih yapmanızı rica ediyorum...

"Ben bu projeye destek olurum" diyorsanız, HAYIR oyu kullanaları göz önünde bulundurduğumda projenin hayata geçebilmesi için bir kez olmak koşulu ile sizden 10 TL. yardım talep ediyorum. Umarım desteğinizi esirgemezsiniz.

Tekrar görüşmek üzere...

Editör: TE Bilişim