İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında “MİT’ci misiniz?” sorusuna bir hayli sinirlendi. 

Gazetecilerle ağız dalaşına giren Müsavat Dervişoğlu kontrolü kaybedip “Terbiyesizlik yapma” diye bağırdı.

Gazetecilerin sorularına zaman zaman cevap veren Dervişoğlu Doğu Perinçek’in gösterdiği el yazısı ile yazılmış olan “İzmir MHP Musavat Dervişoğlu / MİT’in kadrolu elemanı” pusulaya da cevap verdi.

Musavat Dervişoğlu şunları söyledi:

“Sorusu soran arkadaşımız Doğu Perinçek’e yakın bir kanala mepsup, sizi de ağırlamaktan bahtiyarız. Ben sadece tarihle sözleşenlerden değilim aynı zamanda yüzleşenlerdenim. Elinizdeki belge Ergenekon dosyasında vardır. Ben göstereyim bu belgenin üstü nedir? Savcılık tarafından mı yazılmıştır? Hayır. Emniyet tarafından mı yazılmıştır? Hayır. Mahkeme tarafından mı yazılmıştır? Hayır. Bunu kaydı düşen bu belgeyi tanzim edendir. Bu belgenin bu tarafında suikasttan bahseden herhangi bir emare yok ama bunun üzerine bunu yazarsanız bu bir suikast belgesi oluyor bu sahte tanzim edilmiş bir belge. 
Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev yaparken de İYİ Parti’de görev yaparken de Milli İstihbarat Teşkilatı ile en ufak bir bağım olmamıştır. Bir irtibatım da söz konusu değildir. Milli istihbarat Teşkilatı Türkiye’nin şerefli bir kuruluşudur. O şerefli kuruluşta görev yapan şerefli insanlar vardır o şerefe ben nail olamamışım. 

DOĞU BEY KENDİSİNE SUİKAST YAPILACAĞINI ÖĞRENDİYSE DİREK SAVCILIĞA GİTMESİ GEREKİRDİ 

Kara para akladığı ve kirli ilişkileri olduğu söylenen Dere Döviz ile bağlantınız nedir? 

“Öyle bir iddia yoktur yeni gündeme gelmiş ise bu da bir iftiradır. Ticareti ile hiçbir ilişkim bulunmayan vefat etmiş kayınpederime ait bir döviz bürosudur Dere Döviz. Belgede 2000 yazıyor, Dere Döviz yazıyor burada suikast yok ama bu döviz bürosunun sahibine 2002 yılının başında silahlı suikastte bulunuldu. Bu belgenin tanzim edildiği tarih suikastten sonra gerçekleştirilmiş. Ben o belgenin üzerine Müsavat Dervişoğlu’na suikastin belgesi yazsaydım bu bana karşı yapılacak bir suikastin belgesi mi olacaktı? Suikast demiyor. Bu belge şayet bana gelseydi ve Doğu Perinçek size suikast yapacaktı deseydi ben önce savcılığa giderdim. Doğu bey neden bu evrakı arşivine götürdü? Doğu Bey’in geçmişi çok mu durgun. Doğu Beyin gazete dediği gazetelerin manşetlerinden ülkücüler hedef gösterilecek şehit ettirildi. Doğu bey çok mu masum? Şimdi bu iddiada İbrahim Şahin vardı başında. İbrahim Şahin ile bizim yaylalarımız bile bir. İbrahim Şahin ile Doğu Bey görüştü mü görüşmedi mi bilmiyorum. Doğu bey kendisine suikast yapılacağını İbrahim Şahin’den duymuş ise direk savcılığa gitmesi lazım. Ergenekon operasyonu sırasında Doğu Perinçek’e bu belge soruluyor senin evinde bu belgenin ne işi var deniliyor. Doğu bey buna makul bir cevap bulamayınca fabrikatörlük yapıyor uyduruyor. 

DOĞU BEY’İN GELENEĞİ ÖLÜLERİ ŞAHİT GÖSTERMEYE MÜSAİTTİR

Ben çiğ yemedim karnım ağrımaz, ben kimseyi şahit etmedim, ben kimseye suikast yaptırmadım çok rahatım. İbrahim Şahin denen kişinin Doğu Perinçek’e sana suikast yaptırmak kişi Müsavat Dervişoğlu’dur dediğine inanmıyorum. Şundan inanmıyorum, 2009’da kendisine gelenin Muzaffer tekin olduğundan bahsetmedi hiç Doğu Bey. Onu yeni çıkardı. Çünkü Doğu Bey’in geleneği ölüleri şahit göstermeye müsaittir.  

BEN DOĞU PERİNÇEK’İ FABRİKATÖR SANIYORDUM MEĞER MERDİVEN ALTI İMALATÇIYMIŞ

Doğu Bey’i savunmak istiyorsanız hukuk mezunuysanız mahkemeye vereceğim mahkemede savunursun. İbrahim Şahin biliyorsunuz geçirmiş olduğu trafik kazasından ötürü hafızasını yitirdiği için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedilmişti. Şimdi İbrahim Şahin’e gider sorarlar bunu sen mi söyledin diye ama ben Doğu Perinçek ile ilgili olarak bu belge sahtedir, üretimdir, ben kendisini fabrikatör sanıyordum meğer merdiven altı imalatçıymış, tamamen kendilerinin uydurduğu bir belgedir.

SİZ BURAYA SORU SORMAYA DEĞİL ŞÖHRET OLMAYA GELMİŞSİNİZ

Meral Akşener Ergenekon balyoz tertibinin kuvveti olan fethullahçı örgütü emniyet teşkilatı yerleştirmiştir dedi siz ne diyeceksiniz? 

“Bu bir iftiradır. Doğu Perinçek’in hastalığı çalışanlarına da nüfuz etmiş. Siz buraya soru sormaya değil şöhret olmaya gelmişsiniz.” 


 

Editör: TE Bilişim