İBB, sokak satıcıları için motorlu zabıta ekipleri kurdu. Özellikle ana artertlerde su, simit ve mendil satıcılarına müdahale etmek ve denetimler yapmak için görev yapan zabıtalar bu satıcılara göz açtırmıyor. 
 

İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, Motorlu Zabıta Ekibi seyyar satıcı, dilenci gibi kabahatler kanununun alanına giren konular ile trafiğin yönlendirilmesi, trafikte kalan vatandaşlara yardım, afet sel gibi hızlı tedbir alınması gereken durumlarda hizmet vereceğini açıklamıştı.

Karali, sözlerini şöyle sürdürmüştü;

“Motorlu Zabıta Ekibimizin görev alanı İstanbul’un tamamı, ama özellikle her iki yakada trafiğin yoğun olduğu boğaz köprüleri, E-5, TEM, Avrasya Tüneli hattında yoğunluklu hizmet verecekler. Arkadaşlarımız göreve başlamadan önce çok ciddi eğitimlerden geçtiler. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan bayan arkadaşlarımız da bugün göreve başlıyor. Sahada 70 civarında motorlu ekibimiz var ve 7’si bayan. Birden çok motorlu grubu 24 saat aralıksız hizmet verecek. Bayan arkadaşlarımızın göreve başlamasının toplumdaki zabıta algısını da olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyoruz. Bayanın olduğu yerde naiflik, incelik, kibarlık vardır. Klasik zabıta algısının değişiminde çok ciddi fonksiyon göreceklerini düşünüyorum. Bayanların işin içinde olması bize hem güç katacak. Hem kibarlık hem incelik katacak.”

Editör: TE Bilişim