MSB'den haftalık basın toplantısı: Şehit haberleri ve Irak'ta terörist teslimiyetleri

MSB'den haftalık basın toplantısı: Şehit haberleri ve Irak'ta terörist teslimiyetleri
MSB, haftalık basın toplantısında şehit askerler için başsağlığı dilerken, terörist teslimiyetleri, sınır güvenliği ve Suriye'deki tünellerin imhası hakkında bilgi verdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgilendirme Salonu'nda düzenlediği haftalık basın toplantısında şehit olan askerler için başsağlığı diledi. Aktürk, 23 ve 30 Temmuz'daki araç kazalarında şehit olan Hava Savunma Üsteğmen Tuğrul Özsu ve Topçu Uzman Çavuş Servet Ökkeş Çakır ile 25 Temmuz'da İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda şehit olan muhafız er Hayrullah Halit Kahraman ve ikmal er Semih Erdoğan'ı andı.

Aktürk, son bir haftada Irak'ın kuzeyinden 4 PKK'lı teröristin daha teslim olduğunu, 5'i terör örgütü mensubu olmak üzere 298 şahsın yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışırken yakalandığını ve 660 şahsın ise sınırda engellendiğini açıkladı. 1 Ocak'tan bugüne kadar 4257 kişinin yakalandığını, 44290 kişinin ise engellendiğini belirtti. Ayrıca, yapılan operasyonlarda 30 kilogramdan fazla uyuşturucu ele geçirildiğini duyurdu. Suriye'deki tünellerin imha edilmesiyle ilgili olarak, Tel Rıfat'ta 212 kilometre, Menbic'te 305 kilometre olmak üzere toplam 517 kilometre uzunluğundaki tünellerin imha edildiğini ifade etti.

Tuğamiral Aktürk, KKTC'nin Toplumsal Direniş ve Silahlı Kuvvetler Günü'nü kutladı ve İsrail'in saldırılarına ilişkin olarak uluslararası hukuku ihlal eden İsrail'in barış girişimlerine zarar verdiğini, Gazze'deki insani krize ve Batı Şeria'ya yönelik ilhak girişimlerine karşı uluslararası toplumun önlem alması gerektiğini vurguladı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack ile görüşmesinde bölgesel ve uluslararası güvenlik meseleleri ile savunma sanayi işbirliğinin ele alındığını belirtti. Aktürk, 2025 yılı Yüksek Askeri Şura toplantısının 5 Ağustos'ta yapılacağını da duyurdu. MSB kaynakları, İskenderun'daki şehit olayıyla ilgili idari tahkikatın devam ettiğini ve adli tıp sonuçlarının beklendiğini, Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan askerlerle ilgili tahkikatın ise önümüzdeki hafta tamamlanacağını açıkladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.