İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu polisteki sorgusunun ardından Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul Adliyesi'ne çıkarılmış, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden biri olan Palmali Grubu’nun kurucusu olan asker kökenli Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 2007’de Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olmuş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ortak olduğu BMZ Denizcilik’ten üç tanker kiralamasıyla adını duyurmuştu.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve kayınbiraderinin 2014’te satın aldığı Tuzla Tankercilik de Palmali’ye çalışıyordu.

Azerbaycan’da yayın yapan sozcu.az tutuklanmasından iki önce yayınlanan bir haberde Mübariz Mansimov MHP’li olduğunu ve Türk vvadaşı olduğunu açıklamıştı.

Mübariz Mansimov, o günler Azerbaycan’da yapılan seçimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı.

“Türk vatandaşı olmama rağmen birçok bağ ile vatanıma bağlıyım. Bu yüzden tüm süreçleri takip ediyorum. Hadi Bey iktidar partisine güvenerek benim parti tarafından seçildiğimi yazıyor. (Hadi Recebli, Azerbaycanlı bir siyasetçi)

MHP üyesiyim ama Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkimiz mükemmel. O benim ağabeyim ve ona çok saygı duyuyorum.

Ama ben AKP’li değilim, MHP'liyim. Bunu açıkça beyan ediyorum. Ben milliyetçiyim. Bu benim ruhum, benim vizyonum.”

AİLEDEN AÇIKLAMA

Kurbanoğlu’nun ailesi de ticari bir komplo kurulduğu göndermesi yaparak “Kurulan komployu Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı araştırmalı. İçeride olmasından kimler çıkar sağlıyor, bunu araştırmalılar. Ona yapılan bu komplonun boşa çıkacağını, adaletin tecelli edeceğini ve yarın serbest kalacağını umut ediyoruz” açıklaması yaptı.

KAMPANYA BAŞLAMIŞTI

Ünlü işadamı Mübariz Mansimov için Orhan Gencebay, eşi Sevim Emre, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla tanınan Gezegen Mehmet lakaplı radyocu Mehmet Akbay, müzisyen Ercan Saatçi, gibi isimler #freemubarizmansivov ve #mübarizmansivoadalet etiketleriyle sosyal medyada kampanya başlatmıştı.

.

https://sozcu.az/mubariz-mensimov-men-mhp-nin-uzvuyem/

Editör: TE Bilişim