Yılmaz müftülüğün "resmi kaldırın" telefonuna "İndirmiyorum" yanıtını  verdi. 

Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre, 20 yıldır Yenimahalle İncirlik Camii Yaşatma Derneği Başkanlığı yapan Ali Sait Yılmaz, her millî bayramda camiye Türk Bayrağı astıklarını söyledi. Yılmaz, 29 Ağustos akşamı Zafer Bayramı için cami duvarına Atatürk posteri de astı. 30 Ağustos sabahı Yılmaz'a müftülükten “O resmi kaldırın” telefonu geldi.

Müftülük tarafından iki kez arandığını söyleyen Yılmaz, 30 Ağustos boyunca bayrak ve Atatürk posterinin cami duvarında asılı kaldığını dile getirdi.

Yılmaz yaşananları şöyle anlattı:

“Atatürk bayrağımız bugüne kadar yoktu. Bir arkadaşımdan 30 Ağustos için ödünç aldım. 30 Ağustos'ta önce cami imamını aramışlar. Sonra ben İl Müftülüğü'nün telefonundan arandım. Müdür olduğunu söyleyen kişi ‘O resmi kaldır' dedi. ‘Hangi resmi?' diye sordum. Atatürk denilmedi, ismini dahi söylemediler. Ben de ‘Kaldırmam' dedim. Saat 19.00 gibi Trabzon Müftü Yardımcısı olduğunu söyleyen bir kişi, özel cep telefonundan aradı. ‘O resmi kaldırın. Bayrak dursun orada. Yola asın o resmi de' dedi. ‘Neden?' diye sordum. ‘Bayrak bizim simgemiz' dedi. ‘Atatürk bizim kurtarıcımız, Cumhuriyet'in kurtarıcısı' dedim. Bana ‘Terbiyesizlik yapma' dedi.”

Editör: TE Bilişim