Gazeteci Barış Terkoğlu, Müge Anlı'nın araştırdığı Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili süren tartışmaları "İktidar içi kliklerin tartışması haline geldi mesele" ifadeleriyle değerlendirmesi dikkat çekti.

Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına konuk olan gazeteci Barış Terkoğlu, Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili dosyayı ve gündemden düşmeyen tartışmaları değerlendirdi. Terkoğlu, şüpheli ölümle ilgili "İktidar içi kliklerin tartışması haline geldi mesele" değerlendirmesinde bulundu.

Üç farklı tarafın olduğunu belirten Terkoğlu Halk TV'de şunları söyledi:

“İktidar içinde iktidarı destekleyen öte yandan iktidarın içinde özellikle ismini verdiği bakanı da kendine yakın hissettiğini bir cenazesi başında ifade edecek kadar açıkça kimliğini ortaya koyan bir aile var. İthamda bulunan Müge Anlı cumartesi günü Sabah gazetesi sürmanşetten ‘Müge Anlı’ı yedirmeyiz’ diye çıktı.

ALBAYRAKLAR

Cumhurbaşkanının damadı Albayrak’ın bizzat kardeşi tarafından yönetilen ve onu destekleyen ve bu suçlamaları yapan bir yayın organı var. Bilmem anlatabiliyor muyum; bir tarafta bu taraf, bir tarafta bu taraf var. Öte yandan bir odak daha belirdi burada yine iktidar içinde başka bir şey. Adalet Bakanı yaptığı konuşmalarda Müge Anlı’yı açıkça ama isim vermeden tabii, Savcı ve hakim yerine geçmekle, TV programlarında insanları yargılamakla ve itham etmekle suçladı ve bu tarz TV programlarından şikayetçi oldu.

Normalde üçüncü sayfa olarak görülen ve geçen hazirandan beri çeşitli nedenlerle 21 yaşındaki bir kızın acaba ölüm intihar mı cinayet mi diye tartıştığımız vaka büyüdü.

MÜGE ANLI SAYESİNDE OLDU

Bu tabii Müge Anlı’nın programları sayesinde oldu. Nasıl oldu? Adli tıp raporu yayınladı. Ali tıp raporunda tırnak içinde erkek dansı bulundu. Vajinasında bir sürüntü bulundu. Cinayet olduğuna dair iddiaları olan tanıklıklar yayınladı.

Ses kaydı yayınladı kızın şiddet gördüğüne dair. Sonuçta Müge Anlı o üçüncü sayfa haberini aldı, bir şekilde Ümitcan Uygun’u ve Uygun ailesini bu konuda bir takım iddialarla inceledi.

Geçtiğimiz haftaya gelince itham edilen aile iktidarın bir kanadında öte yandan Müge Anlı iktidarın öbür tarafında, Adalet Bakanı ise üçüncü tarafında bir tür iktidar içi kliklerin tartışması haline geldi mesele.”

Editör: TE Bilişim