Nisan 2019’da Sinop’ta bir evde yaşanan ve 3 kişinin öldüğü iddia edilen yangının araştırıldığı bölümde programa katılan muhtar Şaban Özcan konuşması arasında “Evi yaktığımızda” cümlesini sarf etti. İzleyenler bu itiraf sonrası şok olurken muhtar Şaban Özcan'ın “dilim sürçtü” dedi.

SİNOP'TA YANAN EVDEKİ 3 KİŞİYE NE OLDU?

Yangının ardından evin enkazında yapılan aramada yapılan incelemede evin enkazında bulunan yanmış haldeki kemiklerin Hanife Özcan'a ait olduğu, Nurten Özkaya ve Ramazan'ın cesetlerinin ise bulunamadığı iddia edildi.

HAYVAN KEMİKLERİ ÇIKTI

Enkazda kemiklerin karışmış olabileceği ileri sürülürken ypılan incelemelerin ardından bulunan kemiklerin de hayvan kemikleri olduğu öğrenildi.

Evde olduğu düşünülen 3 kişinin öldürüldüğü ve ahşap evin yakıldığı iddiaları üzerinde yoğunlaşılırken köyde o dönemde yapılan muhtarlık seçimlerinde iki rakibin de olayın içerisine girmesi ile olaylar karmaşık bir hal aldı.

ANLI’NIN TELEFONLARI KİLİTLENDİ

Programa katılan muhtar Şaban Özcan'ın canlı yayında 'evi yaktığımızda' dediği öğrenildi. Bunu farkeden izleyiciler telefonu kilitledi. O görüntüler tekrardan izletildiğinde Şaban bey, 'Dilim sürçtü' dedi.

"BİZ YANIYORUZ KURTARIN"

Ahırdaki 5 hayvanın da telef olduğu yangın sırasında, Nurten Özkaya'nın, alevlerin sardığı evden çıkamayacaklarını anlayınca yakınlarını telefonla arayarak, "Biz yanıyoruz, kurtarın" dediği ortaya çıktı.

Ancak yardıma koşan ailenin yakınlarının ve köylülerin alevlere müdahale edemediği belirlendi.

Editör: TE Bilişim