CHP’nin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programında soruları yanıtladı.

Haber Global’de canlı yayını terk etmesi hakkında açıklama yapan İnce, "Eğer bu kendi iradeleri ile yapılmışsa rezalet, yok eğer Saray’ın baskısı ile yapılmışsa rezaletin karesi" dedi.

"Bana Erdoğan’ın Topçular Vakfı’ndaki konuşmasını canlı vermeyeceklerini söylediler. Ben konuşurken ekrana Erdoğan’ın görüntüsünü verdiler. Bir daha yaparsanız sert tepki gösteririm dedim reklam arasında. Ama yine yaptılar. Osmanlı bu fethi hiç kutlamamış. Tamam biz kutlayalım. Ama Erdoğan fethetmedi ki İstanbul’u. Şimdi bazıları ‘reklam araında niye terk etmedi’ diyor. Neden terk edeyim. Şov yapmışım. Kusura bakmayın ben siyasetçiyim. Orada tepkimi göstermek için kaldım. Bu saygısızlığı herkese yapsanız da bana yapamazsınız. Oraya bir siyasetçiyi çıkarıp sap gibi Erdoğan’ı bekletiyorlarsa, onlar da terk etsin yayını."

"Medya özgürlüğü hepimize lazım. Ben tecrübeli bir sisayetçi olarak şunu tavsiye ediyorum; kendinizi ezdirmeyin. beni orada bekletip bir başka siyasi partinin genel başkanına bağlanırsan ben orayı terk ederim."

"Artık medyanın belli bir kısmını amacı haber vermeki, gerçeği aktarmak değil. Bu düşmanlaştırma ikliminin görevlisi olarak görüyor kendisini. Kimin kaçıncı dakikada yayına bağlandığının bile çetelesi tutuluyor."

Editör: TE Bilişim