Özkul'un tabutu törenin ardından Teşvikiye Camii'ne götürüldü.

Hababam Sınıfı ve Neşeli Günler gibi milyonların büyük bir keyifle izlediği ve akıllara kazınan filmlerde boy gösteren Türk sinema ve tiyatrosunun efsane ismi Münir Özkul son yolculuğuna uğurlanmadan önce bir kez kez daha sahneye çıktı. Özkul, kendisini keşfeden Muhsin Ertuğrul’un adını taşıyan sahnede sevenleriyle buluştu. Usta tiyatrocuya yapılan bu törenin ardından naaşı Teşvikiye Camii’ne götürüldü. Burada  yapılacak törenin ardından Bakırköy’deki Zuhurat Baba mezarlığına defnedilecek.

ÜNLÜ İSİMLER ÖZKUL’UN ARDINDAN NELER SÖYLEDİ

Tören öncesi konuşan Münir Özkul’un eşi Umman Özkul gözyaşlarını tutamadı. Özkul, “Çok üzgünüm, hep yanımda olmasını istiyordum ama. Tesellim, çok sıkıntıları vardı, o sıkıntılardan kurtulduğu için” dedi.

Münir Özkul’un eski eşi Suna Selen de törene katılarak Umman Özkul’a destek oldu. Suna Selen, “Türk Tiyatrosu için çok önemli bir isimdi. Çok değerli bir sanatçımızdı. Şunu da söyleyeyim böyle bir melekle beraber olduğu için şanslıydı. Aslında Umman Hanım hepimizin şansıydı. Hepimiz biliyoruz ne kadar yaşamını uzattığını, iyi baktığını” ifadelerini kullandı.

“Biz alaylı olarak geldik sinemaya ve onların yanında çok şeyler öğrendik”

Hababam Sınıfı filminde “Bacaksız” lakaplı öğrenciyi oynayan Tuncay Akça, Özkul’un üzerinde çok emeği olduğunu belirterek, ”Böyle bir yerde duygu olmaz. Hepimizin başı sağ olsun. Sinemanın ve tiyatronun başı sağ olsun. Benim sinemaya gelmemde temeli olan bir insan. Bizi buraya getiren bir insan, hocamızdı. Biz alaylı olarak geldik sinemaya ve onların yanında çok şeyler öğrendik” diye konuştu.

Münir Özkul’a son veda gerçekleştirildi. Özkul’un tabutu sevenlerinin omuzlarında cenaze namazının kılınması için Teşvikiye Camii’ne götürüldü.

Hababam Sınıfı’nda Hayta İsmail rolüyle izlediğimiz Ahmet Arıman şunları söyledi:

Sahne arkasında onu seyretmek şerefine nail oldum. Adile Naşit annemiz, Münir Abi babamız oldu. Sinemaya gelmemde tek neden Münir Abidir. Münir Özkul tam bir aile babası… Özel hayatında o kadar naif, sevecen, mütevazi bir insandı ki… Büyükler onu ziyarete geldi hasta haliyle bile son derece mütevazi bir insandı böyle bir insan yok.

İlyas Salman

Ona veda edeceğiz ama ondan ayrılmayacağız…. Birkaç saat için burada yaad edeceğiz onu… Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunuyla onunla tanışma fırsatım oldu. Çok insan sever biriydi. Münir Abinin beyni bedeninden büyüktü.

Nuri Alço

Onu ne zaman izleseniz keyif alırdınız, zevk alırdınız. Adile Abla ile Münir Abiyi unutmak mümkün değil. Türk sinemasında saygıyı onlardan öğrendim onlarla büyüdüm. En son onu evinde ziyaret etmiştim. Son zamanlarda böbreklerinde taş çıkması onun için işleri daha da zorlaştırdı… Başımız sağolsun

Editör: TE Bilişim