MHP'li eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Devlet Bahçeli'nin baş danışması olan Hüseyin Sözlü'nün üç hilalin altına ülkücü Mustafa Erol'un katili Ozan Ceyhun ile çektirdiği fotoğraflar gün yüzüne çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı ve eski Adana Büyükşehir Belediye başkanı Hüseyin Sözlü’nün Ülkücü katili dönme Ozan Ceyhun’la resimleri ve Sözlü’nün paylaşımları hem sosyal medyada hem de Ülkücü camiada tepki ile karşılandı.

Dönme Ozan Ceyhun 1977 yılında Ülkücü Mustafa Erol’un şehit edildiği bombalama olayını gerçekleştiren isim olarak biliniyor.

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu’ndan Ozan Ceyhun tepkisi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu imzası ile yayınlanan açıklamada Ak Parti kast edilerek, Dış İşleri Bakanlığı’nın tecrübeli bürokratlarını monşer diye aşağılandığına vurgu yapılarak, Türk Dış Politikası’nın Ülkücü katillerine bırakıldığının altı çizildi. Ve bunun kabul edilemeyeceğinin vurgusu yapıldı.

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu açıklamasında İYİ Parti olarak bu durumu şiddetle protesto ettiklerini söyledi. Ayrıca Avusturya nezdinde ki Türkiye Büyükelçiliği’nin düzenlediği hiçbir diplomatik etkinliğe katılmayacaklarını duyurdu.

Yok, hiçbir birinizden farkınız

Hüseyin Sözlü’nün Ülkücü katili dönme Ozan Ceyhun’la fotoğrafları ile İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu’nun 12 Eylül Savcısı Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer, verdiği fotoğraf arasında ne fark var? Bizce hiçbir fark yok.

Tunç Soyer HDP’ye destek veriyor mu? Evet veriyor? Babası 12 Eylül savcısı mı? Evet savcısı. Ellerinde Ülkücü kanı var mı? Evet var.

Peki, Müsavat Efendi senin Hüseyin Sözlü’den ne farkın var?

MHP’den ses yok, İYİ Parti'den sözde tepki

Ülkücü katili dönme Ozan Ceyhun’un Büyükelçi atanmasına MHP'den doğru dürüst ses çıkmazken, fırsatı iyi değerlendirmek adına İYİ Parti kendini paralıyor. Koray Aydın’dan Müsavat Dervişoğlu’na hemen hemen bütün isimler tepki üstüne tepki gösteriyorlar.

İyi de kardeşim, ittifak ortağınız CHP’liler dün Ülkücü katili dönme Ozan Ceyhun’un olduğu yerde değimliydi? Ülkücüleri onlar şehit etmiyorlar mıydı?

Bugün HDP’nin en kankası o CHP değil mi? Neden şimdi fırsatçılık yapıyorsunuz?

Daha düne kadar üç kuruşluk Murat İde Dev Solcu Hamiyet Yıldız’ın anması için ilan vermedi mi? O Murat İde bugün Meral Akşener’in danışılmayan danışmanı değil mi?

Bırakın tribünlere oynamayı.

Biz kırk kardeşiz kırkımızda birbirimizi biliriz.

Editör: TE Bilişim