TBMM başkanı Mustafa Şentop İran cumhurbaşkanı ibrahim Reisinin göreve başlama törenine katılmak için İrana gitti.

 İran cumhurbaşkanı Reisi ile Şentopun Görüşmeleri esnasında basına vermiş oldukları resimde bir ayrıntı dikkat çekiyor. İran cumhurbaşkanı Reisinin arkasında İran bayrağı bulunurken Mustafa Şentopun arkasında Türk bayrağı Yok.

Buna İran makamlarının kendi bayrakları dışında herhangi bir bayrağa müsaade etmiyor onun İçin Türk bayrağı toplantı odasına alınmadı söylemi ile itiraz edilebilir. Fakat aynı gün Ermenistan başbakanı Nicole Paşinyan İbrahim Reisi ile bir görüşme yapıyor aynı mekanda gerçekleşen bu görüşmede Paşinyanın arkasında Ermenistan bayrağı dalgalanıyor.

Eğer İran Türkiye karşı böyle bir saygısızlık yapmışsa Şentop derhal toplantıya son verip İranı terk etmeliydi. Ama yok İran bunu dayatmadıysa ve Mustafa Şentop böyle bir görüşmeye Türkiye Büyük Millet Meclisi adına katılmışsa derhal TBMM başkanlığından istifa etmelidir. Son zamanlarda Ak Parti mensuplarından Cumhur ittifakının ruhunu zedeleyecek davranışlar gözlemlemek mümkün. Mustafa Şentop 21 Aralık 2020 yılında kuzey Makedonya’da düzenlenen Türkçen resmi dil ilan edilişinin bayramında İngilizce eğitim yapan bir üniversiteyi ziyaret etmesi ile gündeme gelmiş, Tefeyyüz lisesinden yetişenler bir bildiri yayınlayarak şentopu kınamışlardı. Şentopun Bayrak ve Türkçe konusundaki hassasiyetsizliği gözlerden kaçmadığı gibi cumhur İttifakının da ruhunu zedelemektedir. Bu uluslararası skandala sebebiyet veren Türkiye’yi aşağılanmasına fırsat veren Mustafa Şentopun derhal istifa etmesi gerekmektedir.

Ermenistan başbakanı nicole Paşinyanın Tırnağı kadar bir hassasiyet göstermeyenlerin Türkiye cumhuriyetini temsilcisi olması mümkün değildir. Mustafa Şentopun bu bayrak ve Türkçe karşısındaki laubaliliği affedilir bir hata değildir. Gazi meclise yakışmayan bu davranışı sergileyen Şentopun derhal istifa etmesi gerekmektedir.

Kafkassam

Editör: TE Bilişim