Elazığ'a bağlı Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında uzmanlardan peş peşe açıklamalar geliyor. Doğu Anadolu Fay Hattı için geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür yeni bir uyarı gerçekleştirdi. 

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Görür bir kanalın canlı yayınına katılarak bilgiler aktardı. Şu anki aşamada net bir bilgi vermenin söz konusu olmadığının altını çizen Görür, yaşanan depremin büyük bir deprem olduğundan bahsederek, DAF'ın uyanmaya başladığını dile getirdi. 

Şimdiye kadar yaşanan büyük depremlerin Kuzey Anadolu Fay Hattı üstünde gerçekleştiğini vurgulayan Görür, söz konusu fayın kırılma gerçekleştirdiğini ve bunun sonucunda 7 üzeri deprem görüldüğünü belirtti. 
DAF üzerinde yakın zamanda büyük deprem görülmediğinin altını çizen Görür, KAF'ın deprem üreterek enerji attığını ancak DAF üzerinde böyle bir durum olmadığı için deprem zinciri oluşabileceğini kaydetti. 

Daha Öncede 2 Büyük Deprem Oldu

Canlı yayın haricinde kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden de açıklama gerçekleştiren Naci Görür, 6.5  büyüklüğünde sığ bir depremin yaşandığını ve söz konusu depremin olduğu alanda daha öncesinde 1874 senesinde 7.1 büyüklüğünde, 1875 senesinde ise 6.7 büyüklüğünde iki depremin olduğunu bildirdi. 

Öte yandan Görür, bu depremin ardından özelikle Sivrice, Pütürge, Çelikhan arasına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bahsi geçen depremin endişe verici olduğunu, DAF'ın uzun süredir sessiz kaldığını ancak son deprem itibariyle suskunluğunu bozduğunu sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim