Zaman gazetesinin imtiyaz sahibi olan ve FETÖ ile bağlantısı bilinen Tamince mahkemece temize çıkarılmıştı.

Alçı'nın yazısı, "Acaba Ankapark'ın işletmesi Tamince'ye mi verilecek?" sorusunu  akla getirdi.

İşte Nagehan Alçı'nın konuyla ilgili yazısı:

"Anka Park nasıl kurtulur?

Melih Gökçek Ankara’nın turizm hayatını canlandırmak için Ankapark Projesi’ne başlamış, uzun süre bu projenin yapımı devam etmiş, ancak inşaat tamamlanmadan Gökçek’in belediye başkanlığı sona ermişti. Ankapark çok tartışıldı. Projenin maliyetiyle ilgili Melih Gökçek ve mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna arasında polemikler oldu vs...

Açılış tarihi olarak 23 Nisan 2018 ilan edilmişti, 2018 bitiyor ancak hâlâ açılabilmiş değil burası. Maliyetine yönelik tartışmalarla ilgili bir şey söyleyemem ama bana göre Gökçek’in Ankara’nın ortasına dev bir eğlence parkı kurarak şehre yönelik turizm talebini artırma fikri son derece mantıklıydı.

HATANIN BAŞLADIĞI NOKTA

Eğer layıkıyla ve başarılı işletilirse dünyanın en büyük eğlence parklarından biri olacak bir proje bu. İşte Ankapark’a dair yapılan en büyük hata bu noktada başladı. Burası bir kamu iktisadi teşebbüsü olarak düşünüldü. Halbuki bu mantıkla böyle bir tesisin başarılı olması mümkün değil…

Devlet memuru mantığıyla Disneyland’dan bile büyük olacak bir eğlence parkı işletilemez. Bürokrasi ve kırtasiyecilik orayı öldürür.

ÖZEL SEKTÖR İŞLETMEZSE ÖZHASEKİ DE GELSE, YAVAŞ DA GELSE BATAR

Bundan sonra ister Mehmet Özhaseki, ister Mansur Yavaş Ankara’yı yönetsin, her hâlükârda arpalığa döner Ankapark. Gerçekçi olalım. Bizim siyasi geleneğimiz bu ve her devlet işletmesi her dönem aynı kaderi paylaşmıştır.

Halbuki onca emek verilmiş, para harcanmış…Ne yapmalı, nasıl yapmalı da Ankapark’ı gelir getiren ve Ankara’yı markalaştıran bir değer haline getirmeli?

LAND OF LEGENDS ÖRNEĞİ VAR

Ben, turizme özel ilgi duyan, Dünya Turizm Yazarları Derneği’nin yönetim kurulu üyeliğini yapmış bir gazeteci olarak buranın Antalya’daki Land of Legends gibi işletilmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Fettah Tamince’nin Antalya Land of Legends’ı turizm konusunda uzmanlaşmış dünyaca ünlü yazarlar tarafından çok beğenildi."

Editör: TE Bilişim