Türk milliyetçiliğinin usta kalemi Necdet Sevinç, 23 Temmuz 2011 yılında İstanbul’da hayatını kaybetmişti.

Gaziantep Lisesi son sınıf öğrencisiyken okul dergisine ''Allah'ın olmadığını'' yazan felsefe öğretmenine bir gazetede verdiği cevap sebebiyle okuldan uzaklaştırıldı. Bu olaydan sonra, Gaziantep'te başladığı gazetecilik mesleğini devam ettirmek için İstanbul'a gitti. Haber ve Durum gazetelerinde çalıştı.

1969'tan itibaren Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Günaydın ve Kurultay gazetelerinde genel yayın müdürü ve köşe yazarı olarak görev yaptı. ‘Ajan okulları’ diye bir kitap yazdıktan sonra, Yazılarından dolayı birkaç kez silahlı saldırıya uğradı. Bunun üzerine ‘Yazarını kurşunlatan yazıları yazdı. Hakkında en çok dava açılan ve yüzlerce yıl mahkumiyeti istenen yazarlarımızdan oldu. Asliye Ceza, Ağır Ceza, Devlet Güvenlik ve Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılandı.

1974 affıyla Bayrampaşa Cezaevi'nden çıktı. 12 Eylül 1980 müdahalesinde tekrar tutuklandı. 1987 yılı sonuna kadar iki kez Bayrampaşa Cezaevinde, iki kez Paşakapısı Cezaevinde olmak üzere; Silivri, Kastamonu/Daday, Erzincan/Tercan cezaevlerinde yaklaşık 5 yıl yattı. Özellikle Erzincan / Tercan Cezaevinde Atalay Karahan dışında hiç ziyaretçisi gelmiyordu. Muhsin Yazıcıoğlu’nun telkinleri ile her ay düzenli olarak Tercan cezaevine giden Karahan ile Necdet Sevinç arasındaki dostluk daha ileri boyutlara taşındı.

Cezaevi’nden çıktığı ilk gün ‘bu hareket günlük gazetesiz büyüyemez’ diyerek işe koyuldu. İstanbul’da görüştüğü milliyetçi muhafazakâr insanlardan söz aldıktan sonra Alparslan Türkeş’i ikna edip gazete kurma çalışmalarına başladı. Nihayet Ortadoğu Gazetesi kuruldu ve Anadolu’ya bir heyecan geldi ve genel seçimlerde %1 oy alan MÇP, İlk yerel seçimlerde dört il belediyesi kazandı.

Eserleri: Yazarını Kurşunlatan Yazılar, Sanık Yazılar, Tutanak, Ferman, Ülkücüye Notlar, Ajan Okulları, Gaziantep'te Türk Boyları, Osmanlının Yükselişi ve Çöküşü, Osmanlı'dan Günümüze Misyoner Faaliyetleri, Eski Türkler'de Kadın ve Aile, Osmanlılar'da Sosyo-Ekonomik Yapı, Arşiv belgeleriyle Tehcir, Ermeni İddiaları ve Gerçekler, Pontus'la Hesaplaşma, Duruşmalar, Acının Tadı.

Editör: TE Bilişim