Vildan Yirmibeşoğlu, başarılı bir Türk kadını portesi çizmesi bakımından dikkat çekti.

İşte o özgeçmiş:

VİLDAN YİRMİBEŞOĞLU KİMDİR?

İstanbul’da doğan Vildan Yirmibeşoğlu, Kadıköy Koleji ve Doğuş Koleji’ndeki orta öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve yüksek lisans derecesini de yine İstanbul Üniversitesi’nden aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ndeki avukatlık görevinin yanı sıra Hukuk Daire Başkanlığı ve Encümen Üyeliği yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “Kadın Hakları Ünitesi” ve “Kadın Danışma Merkezi”ni kurdu. Gaziantep Kadın Platformu’nun kurarak, ulusal ve uluslararası çalışmalara öncülük etti.

TÜRKÇAĞ Vakfı’nın ve KADER’in kurucuları arasında yer aldı. KADER Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. Halen KADER Genel Sekreterliği görevine devam etmektedir.

Beş yıl süreyle yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak Bilgi Üniversitesi’nde görev aldı. TCK Kadın Çalışma Grubu’nun basın sözcülüğünü gerçekleştirdi. Bilirkişi sıfatıyla iki yıl üst üste Avrupa Parlamentosu’na davet edildi. Üç yüz Ağır Ceza dava dosyasının analizi olan “Toprağa Düşen Sevdalar” adlı kitabı kaleme aldı.

İstanbul Valiliği bünyesinde on üç yıllık AR-GE Kurulu ve Valilik İnsan Hakları İl Kurulu Üyeliğinin yanı sıra, on bir yıl İstanbul Valiliği İnsan Hakları İl Danışma Masası’na başkanlık etti.

İstanbul Valiliği Kadının Statüsü Birimi Başkan Yardımcılığı ile birlikte İstanbul Valiliği Kadın Erkek Hak Eşitliği ve Kadının İnsan Hakları İhlallerini Önleme Komisyonu Koordinatörlüğünü üstlendi.

İstanbul Yerel Güvenlik Komitesi Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yaptı. İstanbul Valiliği Şehr-i İstanbul Dergisi Yazı İşleri Müdürlüğünü üstlendi. Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi Yönetim Kurulu üyesidir.

2011 yılı itibari ile serbest avukatlık yapmakta olup, birçok hukuki ihtilafın yanı sıra özellikle dijitalmedya suçları davalarını takip etmektedir. Halen Yirmibeşoğlu Hukuk bünyesinde İnternet / Bilişim Suçları, Ceza Hukuku, Medya ve Basın Hukuku, Aile Hukuku, Sözleşme Hukuku, İdare Hukuku, Gayrimenkul Hukuku, Tüketici Hukuku, İnsan Hakları Hukuku (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Davaları) gibi alanlarda danışmanlık ve dava takibine devam etmektedir.

Editör: TE Bilişim