Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Geçtiğimiz günlerde bazı üst kademe memurlarının Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a hakaret içeren paylaşımlarıyla gündeme gelen Seydikemer Belediyesi’nde skandallara bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, FETÖ ile mücadelede kamu kurumları için 17/25 Aralık 2013’ü milat olarak göstermesine rağmen, Seydikemer Belediyesi bu tarihten iki yıl sonra bile, yani 15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen öncesinde de sahipleri FETÖ firarisi olan FETÖCÜ bir şirkete 1 Milyon 600 Bin TL’lik ihale vermiş. 

1 MİLYON 600 BİN TL’LİK KIYAK!
Muğla’nın Seydikemer ilçe belediyesinde yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde bir belediye çalışanının haber merkezimize gönderdiği ihbarla ortaya çıkan bazı üst düzey belediye çalışanlarının Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a küfür içerikli paylaşımlarının ardından şimdi de ilçe bir başka iddia ile çalkalanıyor. Seydikemer Belediyesi’nin 17/25 Aralık sürecine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “FETÖ ile mücadelede kamu kurumları için milat 17/25 Aralık 2013’tür” demesine rağmen sahipleri FETÖ’den firari olan bir şirkete ihale vermeye devam ettiği ortaya çıktı. 

15 TEMMUZ İHANETİNDEN SONRA DA DEVAM ETMİŞLER!
Seydikemer Belediyesi’ndeki skandallar daha önce de birçok kez bazı haber sitelerinde yayınlanmış ancak bu güne kadar hiçbir yetkili kurum medyaya düşen bu haberlerle ilgili herhangi bir girişimde bulunmamış. Belediyenin FETÖ şirketi ile 15 Temmuz hani darbe girişiminden sonra bile çalışmaya devam ettiği ise basında çıkan bazı haberlere de belgeleriyle birlikte konu olmuş. 

BELEDİYE’NİN İHALE VERDİĞİ ŞİRKETE KAYYIM ATANMIŞ


Seydikemer Belediyesi’nin 15 Aralık 2015 tarihinde, açtığı ihale sonucu Sancarlar Grup’un alt şirketi olan Çavdır Mobilya Gıda Petrol Otogaz İthalat İhracat San. Ve Tic. Ltd. Şti.’nden 1 milyon 600bin liralık akaryakıt aldığı, ve firmadan alımın 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden 1 ay sonra da devam ettiği öğrenildi. Belediye’nin firma ile arasındaki sözleşmeyi 11 Ağustos 2016 günü Darbe teşebbüsünden yaklaşık 1 ay sonra feshettiği belirtiliyor. 

Seydikemer Belediyesi’nin 1 Milyon 600 Bin TL’lik ihale verdiği Sancarlar Grup ve alt şirketi olan Çavdır Mobilya Gıda Petrol Otogaz İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sahipleri 15 Temmuz’un ardından yurtdışına kaçtığı, şirkete de kayyum atandığı ve halen bu şirketin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yönetildiği biliniyor.  

17/25 Aralık 2013 tarihinden itibaren FETÖ ile bağlantılı banka ve şirketlerle işlem yapan vatandaş ve kamu görevlileri hakkında birçok soruşturma açılırken, Seydikemer Belediyesi’nin ise 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi’nden 1 ay sonra bile FETÖ’den el konulan ve sahipleri firari olan bu firma çalışmaya devam etmesine rağmen hiçbir işlem yapılmaması ise kafalarda soru işareti bırakıyor.

BU BELGE SUMEN ALTI MI EDİLDİ?
İsminin açıklanmasını istemeyen bir belediye çalışanı ise başkan yardımcılarından Mustafa Karakuş’un 15 Temmuz ihanet girişiminden günler sonra belediye başkanlık makamına belediye çalışanları içinde FETÖ’cü olup olmadığıyla ilgili araştırma yapılması yönünde bir yazı yazdığı, bu belgenin bazı basın yayın organlarında yayınlandığı fakat daha sonra belgenin bir daha gündeme getirilmediğini belirtti. Aynı kişi bunun belediye içinde göstermelik bir tavır olduğunu iddia ederek, “O dönemde belediye içinde yuvalanan bazı FETÖ’cülerden söz ediliyordu ve belediye bu söylentileri yatıştırmak için böyle bir yazıyı yazıp belediyenin FETÖ ile mücadele ettiğini göstermeye çalıştıklarını düşünüyorum. Fakat bu belge haberlere konu olduktan sonra bile böyle bir şey kesinlikle belediye içerisinde olmadı. Bir başkan yardımcısı vardı, hakkındaki FETÖ iddiaları üzerine istifa ettirildi. Burada herkes birbirini tanır, çünkü burası küçük yer. Burada kime sorsanız adamın FETÖ ile ilişkisini zaten dakikalarca anlatır. Bu başkan yardımcısı yurtdışına çıkamaz, imza vermeden bulunduğu yeri bile terk edemez ama ne hikmetse bizim Belediye Başkanımız her meclis toplantısında adamı yanına oturtur, öyle poz verir. Artık kanımıza dokunur oldu, sesimizi de kimseye duyuramıyoruz. Ne partinin üst kademeleri ne de yetkililer bizi duyuyor” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim