Obaoğlu açıklamasında; “Referandumda YSK tarafından mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması yönünde alınan karar referandum sonuçlarının meşruiyetini sorgulanır hale getirmişti. Başta Prof. Dr. Ümit Özdağ olmak üzere birçok siyasetçi tarafından yoğun itirazlar yapılmasına ve konunun gündemde tutulmasına rağmen, “Atı alan Üsküdar’ı geçti” anlayışıyla şaibenin üzeri örtüldü.

Bugün toplumun büyük bir kesiminde bundan sonraki seçimlerde de benzer hilelerin yapılabileceğine dair kanaatin yerleşmiş olduğu görülüyor. Siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşları bu konuyu gündemde tutmalı. Seçim güvenliğinin sağlanamayacağı bir ortamda partileri ve adayları tartışmanın da bir manası olmaz. Seçim geçtikten sonra keşke demenin faydası yok. Bu, evin kapısını açık bırakıp soygun yapan hırsızı dışarıda kovalamaya benzer” dedi.  

Ankara Forumu Derneği olarak birçok sivil toplum kuruluşuyla bu konuyu görüştüklerini ifade eden Obaoğlu, adil, şeffaf ve güvenli bir seçim için mevzuatta ve uygulamada değiştirilmesi gereken hususları STK’lar olarak ortak akılla ortaya koymaya çalışacaklarını ve çıkacak öneri paketini önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim