Tamamı soruşturma ve dava dosyalarına dayalı bu haberimizde; Nazif Karaman'ın, Bank Asya'daki hesabında para artışı gerçekleşenlerden biri olarak raporlandırıldığını yazdık. Söz konusu rapora göre; Karaman'ın Banka Asya'daki hesabında 2013 sonunda para yoktu, ama sonrasında para hareketi gerçekleşmişti. FETÖ soruşturma ve dava dosyalarına giren inceleme raporunda; Nazif Karaman'ın hesabındaki para hareketleri ayrıntılandırılmadı. Ama bir yıl içindeki para girişleri-çıkışlarıyla birlikte; 2014 sonundaki bakiyesi 75,39 TL olarak not düşüldü. Yani, Nazif Karaman, Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Bank Asya hesaplarındaki tüm paralarını çekenlerin aksine, hesabında para artışı gerçekleşenlerden biri olarak soruşturmacılar tarafından rapora konuldu. 

Bu çok önemliydi. Zira; 17-25 Aralık 2013 operasyonlarından sonra FETÖ'nün talimatıyla Bank Asya'ya para yatıranlar ve hükümetin açık çağrılarına rağmen parasını çekmeyenler inceleme konusu olmuştu. Banka Asya'ya dair hazırlanan bu raporlar soruşturma dosyalarına girmiş, FETÖ ilişkisinin delillerinden biri haline gelmiş ve tutuklama gerekçesi sayılmıştı. 

Keza yine, Sabah Gazetesi'nin Özel İstihbarat Şefi Nazif Karaman'ın FETÖ Medya Davası sanıklarıyla irtibatı da, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 2017/67 esas sayılı FETÖ Medya Davası'ndaki ek delil klasörlerinde yer alıyordu. 

Yukarıda özetlediğimiz ve çok ses getiren bu haberimize dair Nazif Karaman'dan sözde bir yanıt geldi. "Sözde" diyoruz; zira dosya numaralarına kadar verdiğimiz, Bank Asya hesabına dair tespitleri görmezden geldi ve "hakkında herhangi bir FETÖ soruşturması olmadığını" belirtti. 

Bu yanıttaki kurnazlığı kavrayabilecek deneyimdeyiz; gerçeklerin üstünü nasıl örtmeye çalıştığını belgeleyeceğiz. 

Ve sorularımız da olacak, ama önce...

İŞTE O BELGELER

Şimdi... 

Gelelim; haberimize kaynak olan belgelere. 

Ne dedik:  

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014/37666 sayılı soruşturmasında, 2016/238 esas sayılı FETÖ Çatı Davası'nın ek klasöründe Nazif Karaman'ın adı vardı. 

Buna göre; Karaman'ın Bank Asya hesabında 31 Aralık 2013 tarihinde hiç para yokken, bir yıl içinde para girişleri-çıkışları gerçekleşmişti. Hesap hareketlerinin ayrıntıları dosyalarda "henüz" yok. Ancak 24 Aralık 2014'teki bakiyesi 75,39 TL idi.

İŞTE BELGESİ:

Ne dedik:     

2017/67 esas sayılı FETÖ Medya Davası'nın ek klasörlerinde Nazif Karaman'ın bağlantıları vardı. 

Tarih: 12 Nisan 2017. 

Yani bundan 7 ay önce... 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine bir HTS Analiz Raporu hazırladı. Ellerinde FETÖ Medya Davası'nda "FETÖ üyeliği", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamalarıyla tutuklu olan 13 sanığın GSM numaraları vardı. Emniyet'ten, tutuklu sanıkların görüştüğü kişilerin FETÖ mensubiyetleri açısından analizlerinin yapılması isteniyordu.

İŞTE İSTENEN TALEP:

Bir başkomiser, iki komiser yardımcısının hazırladığı analiz raporunda 3 tablo vardı. Bu tablolardan üçüncüsü; FETÖ Medya Davası sanıklarının irtibatlı olduğu, FETÖ kapsamındaki soruşturmalarda adı geçen şahıs - şirketlerin listesiydi.

İŞTE HAZIRLANAN RAPORUN ÖNYAZISINDAKİ İLGİLİ BÖLÜM:

Hazırlanan tabloda; Nazif Karaman'ın, telefonunda ByLock çıkan Seyid Kılıç ve Yakup Çetin ile irtibatları tespit edildi. 

Ve... 

Yine, Nazif Karaman'ın isminin yanında, "Soruşturma No" başlıklı sütunda aynen şu ifadeler yer aldı: 

"2014/37666 Kapsamında Bank ASYA Hesap Bilgileri"

Yine yanında "Olaydaki Rolü" başlıklı sütunda aynen şu ifadeler yer aldı: 

"HESABINDAKI PARA MİKTARI ARTAN"

İŞTE İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA GÖNDERİLEN VE 2017/67 ESAS SAYILI FETÖ MEDYA DAVASI'NIN EK KLASÖRLERİNDE YER ALAN O BELGE:

Bakınız... 

Odatv, kimsenin Fethullah'ın F'sini adını ağzına alamadığı günlerden beri FETÖ ile mücadele ediyor. Bunun bedelini Silivri'de, ölüm tehditleriyle, baskılarla, davalarla ödedi; ödüyor. Biliyor ki; bu topraklara gelmiş en tehlikeli terör örgütü Fethullahçılar. Kimsenin yayınlamaya cesaret edemediği FETÖ'nün iftar fotoğraflarını da, kumpasların perde arkalarını da, devlet içindeki Fethullahçı örgütlenmenin tüm ayrıntılarını da ilk kez bu sayfalarda okudunuz. 

Bilinsin ki, biz FETÖ ile mücadelede "torpil geçilen" isimleri, bedel ödemeyi göze alarak yazmaya devam edeceğiz. 

Kriptoları açığa çıkaracağız. “Karanlık geçmişi”nin hesabını vermeden plaza medyasından güç devşirenlerin peşini bırakmayacağız.

ŞİMDİLİK 4 SORU

Madem Nazif Karaman'ın FETÖ soruşturmalarındaki bağlantılarını, örgüt dosyalarına giren faaliyetlerini tartışmasız şekilde belgeledik… 

Gelelim (şimdilik soracağımız) sorularımıza:

1- Nazif Karaman Bank Asya'daki bu hesaplarını neden açıklamıyor?

2-  Nazif Karaman'ın 17-25 Aralık 2013 sonrası Bank Asya hesabındaki tüm para girişleri-çıkışları nedir?

3- Nazif Karaman devletin tüm açık çağrılarına rağmen, FETÖ'nün en önemli kurumundaki tüm parasını neden çekmemiştir?

4- Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta yaptığı iki konuşmada da aynen şöyle dedi:

"Sakın ha, bunların bankasına paralarınızı yatırmayın, varsa paralarınızı çekin alın dediğimiz zaman boşuna bunları haykırmadık. O zaman, onların bankalarından veya bankasından parasını çekip almayanlar, şimdi yanımıza gelip, işte biz bunları bilerek yapmadık, neyi bilerek yapmadın ya, hepsini bilerek yaptınız, hepsini bilerek yaptınız. Arabanızı sattınız gittiniz oraya yatırdınız, dairenizi sattınız gittiniz oraya yatırdınız. Şimdi bizim taksiratımız yoktu diye ağlıyorsunuz, kusura bakmayın, atı alan Üsküdar’ı geçti. Bunların hepsi biliniyor."

Nazif Karaman kendisi hakkında soruşturma olmadığını iddia ediyor. Karaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu net tavrına ve tüm bu belgelere rağmen hakkında soruşturma yapıl(a)madığını mı kastetmektedir? Türk yargısı Nazif Karaman'dan korkmakta mıdır? 17-25 Aralık'tan sonra Bank Asya hesaplarında para artışı "tutuklama gerekçesi" sayılırken, Nazif Karaman'ın dokunulmazlığı mı vardır? Nazif Karaman neyi ima etmektedir? 

Son söz niyetine... 

Biliyoruz ki; Nazif Karaman'ın Bank Asya hesabını ve FETÖ dosyalarında adının geçmesini haberleştirmemiz başka isimleri de korkuttu. 

Çünkü biliyorlar ki; Odatv Bank Asya dosyasının ve FETÖ’nün elemanlarının peşini bırakmayacaktır. 

İşte bunu engellemek istiyorlar.

Editör: TE Bilişim