Veryansın Tv’nin ortaya çıkardığı ve Türkiye’nin konuştuğu "Tekkede gizemli apolet" haberine bir başvuru üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği jet hızıyla erişim yasağı getirdi.

Veryansın Tv’de yayınlanan habere göre:

Erişim yasağının verilmesine gerekçe olarak "özel hayatın ihlali"ni gösterdi. Halbuki haberimizde tekkede başında sarık, üstünde cübbeyle görüntülenen apoletli kişinin ne adı ne de yüzü yer alıyordu. Yayınladığımız üç kare fotoğraftaki apoletli kişinin yüzü ve makam aracı gizlenmişti. Haberin içinde de söz konusu askerin rütbesi dahi yazılmamıştı.

Böylece haberin yayından kaldırılması için başvuruda bulunan şikayetçi "Mehmet Sarı" adlı kişinin fotoğraflarda bulunan amiral olduğu anlaşıldı. 

Veryansın TV'nin haberi "özel hayatın ihlali" iddiasıyla engellenmek istense de bizzat Sarı'nın adını yazarak haberi paylaşan yüzlerce haber sitesine böyle bir yasak getirilmedi.

Dün Cumhuriyet gazetesinde Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından inceleme başlatılan Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın Deniz Harp Okulu mezunu olmadığı iddiası yer aldı.

Haberde 15 Temmuz sonrası düzenlenen bir kararname ile astsubaylıktan subaylığı geçenler dahil, akademiye gidip kurmay olma koşulu aranmaksızın tüm subaylara Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla general-amiral olma olanağı tanındığı hatırlatıldı.

Tekkedeki Amiral ile ilgili Odatv'de bugün ilginç bir haber yayınlandı.

"Bu bilgiler sadece Odatv'de" denilen haberde Amiralin adı ve açık fotoğrafı yer aldı ancak önemli olan bu herkesçe malum olan bilgiler değil.

Odatv, "Cübbeli amiralin bilinmeyen geçmişi" başlıklı haberinde Sarı'yı "milliyetçi" ilan etti...

Odatv'nin haberini yorumsuz aktarıyoruz... Yorum sizin:

Cübbeli amiralin bilinmeyen geçmişi

"Tarikat evinde üniforması üzerine cübbe giyen amiral Mehmet Sarı günlerdir tartışılıyor. Öyle ki Amiral Sarı’nın Deniz Harp Okulu mezunu olmadığı bile iddia edilmişti.

Odatv, Cübbeli Amiral Mehmet Sarı ile ile ilgili önemli bilgilere ulaştı.

Deniz Lisesi mezunu olan Amiral Sarı, liseden sonra Deniz Harp Okulu’na geçti. Mehmet Sarı, eğitimini 1991 yılında Deniz Harp Okulu’nda tamamlayarak teğmen rütbesiyle mezun oldu.

Ordu Fatsalı olan Amiral Sarı’nın babasının da Polis memuru olduğu öğrenildi. Sarı’nın dedesinin 1980 öncesinde öldürüldüğü bu yüzden de milliyetçi bir yapıya sahip olduğu belirtildi.

Amiral Sarı’nın, 17 – 25 Aralık’tan sonra çevresine “yerli ve milli” diyerek konuşmalar yaptığı vurgulandı.

Deniz Kuvvetleri’nde amiral olacaklar listesinde olmamasına rağmen Yüksek Askeri Şura kararıyla terfi ettirilerek amiral yapılan Sarı, Tersaneler Genel Müdür Yardımcısı görevine atandı.

Amiral Mehmet Sarı'nın tarikat evinde cübbeli fotoğraflarının medyada yayımlanması sonrasında büyük tartışmalar yaşanmıştı."

Editör: TE Bilişim