Oktar’ın başından basılarak götürülmesine tepki gösteren şüpheli aynı şekilde Emniyet'ten çıkarıldı. Bahadır K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, 11 Temmuz'da düzenlediği operasyonda Adnan Oktar ve 189 adamını gözaltına aldı. Diğer şüphelilerle birlikte sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis aracına götürülen Adnan Oktar'a refakat eden görevli polis memuru Oktar'ın başından tutup bastırarak ekip otosuna bindirdi. Bir çok suçlu için uygulanan ve medyaya yansıyan yöntem sonrası, görüntüye tepki gösteren Bahadır K., sosyal medya üzerinden görevli polisi tehdit etti.

'BİRDE BANA YAP'

Adnan Oktar'dan "Hocamız" diye bahseden ve Oktar"ın müridi olduğu belirlenen Bahadır K. sosyal medya hesabında "Ben hocamızın tutuklanmasında bir elemana gıcık kaptım. Hocamızın kafasına bastıran ve ağzını kapamaya çalışan mali şubeden bir sivil polis kardeş. Acayip gıcık kaptım ona. Bak Allah nasip edecek kardeş "Ben sıfır (sıfır en az beş yıl demek) yıl kick boks eğitimi gördüm. O hareketi bir de bana serbest dövüş sistemde yapmanı bekliyorum senden. Bakayım kimin kafasını eğiyorsun sen... bir görelim... Eğer senin kafanı kırmazsam bana Bahadır demesinler…" şeklinde mesaj yazarak görevli polis memurunu tehdit etti.

Tehdit mesajı üzerine harekete geçen polis, Bahadır K.'yı Bebek'te çalıştığı işyerinde dün sabah gözaltına aldı. Emniyete götürülüp sorgulanan ve işlemlerinin ardından "Görevli Polis Memurunu tehdit etme" suçunun yanı sıra "Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma ve Örgütün Veya Amacının Propagandasını Yapmak" suçlarından işlem yapılan Bahadır K., hocasına uygulanan aynı yöntemle kafasından basılıp polis aracına bindirilerek getirildiği adliye de tutuklanarak cezaevine kondu.

.

Editör: TE Bilişim