Koronavirüs salgını sonrasında alınan tedbirler kapsamında okullar 2 hafta, üniversiteler ise 3 hafta tatil ilan edilmişti. Ancak Türkiye'de artan koronavirüs vakaları sonrasında okulların 2 ay tatil ilan edilebileceği iddia edildi. Peki okullar bu sene erken mi kapanacak?

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek adına geçen hafta içerisinde alınan önlemler kapsamında okullar ve üniversiteler, 16 Mart Pazartesi gününden itibaren tatil ilan edilmişti. Ancak koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrasında okulların 2 ay tatil ilan edilmesi yeniden gündeme geldi. Okullar ne zaman açılacak, yaz tatili uzayacak mı?

OKULLAR 2 AY DAHA TATİL İDDİASI

Prof. Dr. Ateş Kara açıklamasında, virüsün yayılmasında hava sıcaklığının yanı sıra nem oranı ve insanların iç içe dolaşmasının en önemli etken maddeleri arasında olduğunu söylerken okulların kapalı olmasının ve tatilin daha da uzatılmasının önemli olacağını vurguladı. 

Kara, okulların ilerleyen günlerde de kapalı kalmasının daha iyi olacağını hatırlatarak tatilin 2 ay daha uzayabileceğini işaret etti. Önümüzdeki günlerde bu konuda hakkında daha detaylı bilgilerin kamuoyu ile paylaşılabileceğini söyleyen Kara, uzaktan eğitim ile bu sorunun ortadan kalkabileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim