Koronavirüs salgını sonrasında 30 Nisan tarihine kadar uzatılan tatilin sonrasında okulların 2020 Eylül ayına kadar uzatılması gündeme geldi. Okullarda tatil uzayacak mı? Okullar Eylül ayına kadar tatil mi?

Ulusa sesleniş konuşmasında koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların 30 Nisan tarihine kadar tatil ilan edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısının akabinde merak edilenler hakkında bilgi verdi.

OKULLAR NE ZAMAN KADAR TATİL OLACAK?

Koronavirüs toplantısı sonrasında MEB Ziya Selçuk açıklamasında okulların 30 Nisan 2020 Perşembe gününe kadar tatil ilan edildiğini daha önceden söylemişti. İkinci ara tatil için 3 Nisan tarihinin daha önceden belirlendiği kararda bundan sonra ne olacağı merak konusu haline geldi.

Ülkemizde koronavirüs vakalarının artması sonrasında ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitimin öğretimin 2020 Eylül ayında başlaması yeniden gündeme geldi. Önümüzdeki günlerde alınacak olan karar doğrultusunda sadece yaz ayında üniversitelerde bir telafi eğitiminin yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim