Bizde Ülkü Ocakları Genel başkanı Olcay Kılavuz'un genelde 3 gün sonra açıklama yaptığını ve daha sürenin olduğunu belirtmiştik.

Ama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bütün planı alt üst ederek, grup toplantısında sert bir açıklama yaptı.

Açıklamada ""Bu bayrağın asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir" dedi."

Ülkü Ocakları Genel başkanı Olcay Kılavuz bugün mavi tıklı sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Kılavuz " Barzani köpeğinin Türk Vatanı'nda sözde bayrak denilen paçavralarla karşılanmasını şiddetle kınıyoruz.Böyle bir utanmazlığı kabul etmiyoruz!" dedi.

İşte o açıklamanın tamamı;

BAYRAK ŞEREFTİR, VATANDIR, DEVLETTİR!

Bayrak, bir milletin simgesi, devletin sembolü ve vatanın göstergesidir. Milletlerin mazisi bayrakta yaşar, devletin egemenliği bayrak ile varlığını korur ve vatanın hudutları bayrakta gizlidir.

 Bayrağa sahip olmak için, köklü bir geçmiş ve büyük bedeller gerekir.

Irak'ın kuzeyindeki yapının sözde başkanının dün ülkemizi ziyareti sırasında yaşanan tablo, bayrak ile ilgili bir takım gerçeklerin iktidar sahiplerine hatırlatılmasını zaruri hale getirmiştir.

Zira dün, İstanbul semaları tarih boyunca unutulmayacak bir hadiseye sahne olmuştur.

Peşmerge başının karşılanması sırasında devlet başkanlarını aratmayan bir organizasyon yapılmış dahası bir bez parçası şehitlerimizin kanları ile göklere istiklâl ve istikbalimizi haykıran şanlı bayrağımızın ve Irak bayrağının yanına asılmıştır.

Böylesi bir aymazlığa cesaret edenler, bu bez parçasının hangi sözde devletin olmayan egemenliğini simgelediğini, hangi vatanın hudutlarını çizdiğini Türk Milleti'ne anlatabilecek, yüreğe sahipler midir?

Günü kurtarmak adına aşiret ağasını devlet adamı kılıfına sokmaya çalışanlar, bu işin sonunu düşünecek ilim ve zekaya sahip değiller midir?

Kerkük'te Türkmen katledilirken, Türkmenelin de Gök Bayrak indirilirken, bu kimliksiz şahsın ellerinde Ata Hayrullah ve nice şehidimizin kanı kurumamışken, bu rezaletin hesabını kim verecektir?

Türk milleti adına hüküm kuran yargımızın inceleme konusu olan, terörün meclisteki uzantılarının serbest bırakılması talebiyle gelen bu beş para etmez ahmağın şımartılmasının nelere mal olacağını hiç mi kimse düşünmemektedir?

Toprak bütünlüğü ve sözde uluslararsı hukuk sebebiyle “Esir Türkler”in sembolleri olan
ve tarihi süreçte bayraklaşan, soydaşlarımızın bayraklarının açılmasının yasak olduğu Türkiye'de, Türk düşmanlığının kılık değiştirmiş versiyonu Barzani'nin paçavrasının Türk Bayrağı'nın yanına asılması nasıl bir akıl tutulmasının eseridir?

Bu rezalete onayımız yoktur, tepkimiz şiddetli ve tavizsizdir.

Türk Milleti'nin sönmeden tüten son ocağı olan Ülkü Ocakları, asılan bez parçasının paçavra, karşılanan şahsın Türk düşmanı terörist bir emperyalist maşa, sözde bölgesel yönetim olarak adlandırılan bölgenin büyük bir kısmımda Türkmeneli olarak görmektedir.

Sorduğumuz soruların cevabı nettir!

Editör: TE Bilişim