Bir dönem Alperen Ocakları Genel Başkanlığı, Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyeliği, BBP Gençlik Müşavirliği ve BBP Genel Başkan Başmüşavirliği görevlerini yapan Eyüp Gökhan Özekin, 2010 yılında partiden istifa ederek bir süre sonra AKP'ye katılmıştı. Özekin, AKP’den milletvekili adayı gösterilmişti.

29 Ekim ve 10 Kasım anmalarındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk’e yönelik olumlu mesajlar paylaşmasını eleştiren Özekin, söz konusu değişimle ilgili Tweetler attı.

Özekin önce, 9 Kasım’da, “Evet Kemalist değilim. Olur ya bir gün devir değişir, işte o gün özür dilemeyeceğim. Pişmanım demeyeceğim. Kendinizi korku veya menfaat için inanmadıklarınızın esiri etmeyin. Özgürlük güzel bir şey. Bedeli zindan olsa da...”  ifadelerini paylaştı.

Özekin, daha sonra yandaş Güneş gazetesinin “Rahat uyu Atam” başlıklı manşetini paylaştı ve “’Kültürel iktidar niye solda, bizden niye nitelik çıkmıyor, niye şöyle, niye böyle’ diye soranlara... Çünkü bu işler biraz omurga meselesidir. Çünkü ‘sağcılık’ böyle bir şeydir” ifadelerini paylaştı.

Özekin bir sonraki tweetinde ise “Ata Türk” yazan bir cami mahyasının fotoğrafını paylaşarak, “Neyse, ben cumaya gidiyorum. Hayırlı cumalar... (Yeni konsepte biz de adapte olalım)” ifadelerini paylaştı.

İşte Özekin’in dikkat çeken o paylaşımları:

Editör: TE Bilişim