AK Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti.

Rasim Arı, bu yılın başında Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ın başkanlığında Ürgüp'te yapılan toplantıya çağrılmamasına sert tepki göstererek “Bir ara Kayseri Kapadokya'nın merkezidir falan söylemler oldu. İstanbul'da bir toplantıda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı’na ‘Kafamı bozmayın Erciyes'i de elinizden alırım’ dedim. Canımı sıkmasınlar Nevşehir'in adını da Kapadokya yaptırırım” ifadelerini kullanmıştı.

Arı'ya önceki başkanın yolsuzluklarını araştırdığı gerekçesiyle istifa etmesi yönünde baskıların olduğu da iddia edilmişti. Arı 1,5 ay önce de Aksaray'da silahlı saldırıya uğramıştı.

Başkan Arı istifa açıklamasında şunları söyledi:

"İçimde iki ukde kaldı. İçimdeki ukdelerden birincisi keşke Nevşehirsporumuzu şampiyon yapabilseydik. Büyük mücadeleler verdik. 

İkincisi, sanayi ile alakalı bir söz vermiştim zaman yetmedi. Çünkü Mustafa Alevli ve İbrahim Güzer iddiacı denilen, Allah’tan korkun, pırıl pırıl insanlar. Hiç kutsalınız yok mu? Kuldan utanmıyorsanız Allah’tan da mı korkuyorsunuz. Bu adamı buraya ben getirdim her şeyine kefilim. Yok Nevşehirspor’da şike yapıyormuş?

"İŞTE BU ADAMLARLA ÇALIŞTIM"

Yunus Koraycan nerdesin? Ben nasıl adamlarla çalıştım. Bu adam Nevşehir Beleyidesi'nin prizine telefonunu sokmuyor ki bize kul hakkı olmasın. İşte bu adamlarla çalıştım.

Bu çocuklar üşümesin kampanyası yapıyoruz. 970 mont ve botu Melek hanım kendi kredi kartıyla, iki imkanları zorlayalım n11’den, Flo’ymuş oralardan tek tek girip aldı. Tek tek çekti. 110 bin liraya alacağımız şeyi 43 bin liraya aldık.

"ALLAH'TAN KORKUN"

Şimdi bunları konuşma vakti değil ama ya kardeşim Allah’tan korkun. Ben genel merkezimle görüşüyorum istifam yok, niye başka şeyler söylüyorsunuz. 

Ben Ak Partiliyim, ölene kadar AK Partili olmaya, Cumhurbaşkanımızın sırtından yük almaya devam edeceğim. Yük veren değil, alan olmaya devam edeceğim. Davama partime sonuna kadar sadakatliyim, partimin, liderimin arkasındayım, yanındayım.

"BEN KUL HAKKI NEDENİYLE İSTİFA EDİYORUM"

Ya adam sağlık sorunum var istifa edeceğim diyor, niye başka şeyler yazıyorsunuz? Kul hakkını sadece dil ile mi ifade ediyorsunuz. Benim inandığım Allah kul hakkı diyor. Ben kul hakkı nedeniyle istifa ediyorum. Sağlık sorunları nedeniyle işini yapamamak da kul hakkı.

Biz görevimizi en iyi şekilde yaptık şükürler olsun, başımız dik alnımız açıktır.
Siyasette ticarette bürokraside ayrılanların arkasından çok şey söylenir, döner bakar vay be ben ne dermişim dersin.

"İTİBAR SUİKASTI YAPANLARI HALKA HAVALE EDİYORUM"

Belediye başkanı adayı arayan arkadaşlar sağlık sorunlarını başka mecraya çekip benimle ilgili algı yapmasınlar. Toplumdaki sevgimize, bu şehrin bize muhabbetine kendileri veya yakınları aracılığıyla itibar suikasti yaparlarsa onları halka havale ediyorum.

Bu şehri aldığımız ve şu an getirdiğimiz hal ortada. Hem işlerle, hem finansal getirdiğimiz nokta ortada. Keşke tedavimizi belediye başkanı olarak sürdürme imkanımız olsaydı 

"SİZİ BIKTIRANA KADAR BU ŞEHİRDEN GİTMEYECEĞİM"

Ben bu şehirde yaşayacağım, evim de bu şehirde, bu şehirliyim. Sakın hiçbir kardeşimiz gider de özleriz demesin, sizi bıktırana kadar bu şehirden gitmeyeceğim. 

Gidip tedavimizi oluruz gerekirse burada, halkımızla olmaya devam edeceğiz. Arkadaşlar aynı çalışma temposu, aynı fedakarlık içtenlikle çalışmazsanız size hakkım helal değildir.

Yoksulun, fakirin yardımcısı olmaya devam edin. Geldiğimde neysem belki bugün daha şeyim ekonomik olarak. Bütün kısıtlı imkanlarımıza rağmen vatandaşlarımızla, çocuklarımızla olmaya devam edeceğiz."

Editör: TE Bilişim