Gezi Parkı davası sonunda beraat kararı alarak tahliye olan iş adamı Osman Kavala hakkında 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması dahilinde gözaltı kararı çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan karar neticesinde Kavala'nın gözaltına alındığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü ifade edildi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son Gezi Parkı davasında tutuklu sanık Osman Kavala beraat etmiş ve sonrasında diğer sanıklarında tahliyesine karar verilmişti. Kararın bozulması sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın istinaf kanun yoluna başvuracağı kaydedildi.

Gözaltı Kararı Geldi

Gezi Parkı davasından tahliye olan Kavala hakkında 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen diğer soruşturma kapsamında da anayasal düzeni bozma suçundan gözaltı kararı verildiği ortaya çıktı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da yapılan yazılı açıklamada; Gezi Parkı davasından tahliye olan iş adamı Osman Kavala'nın Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüs suçundan gözaltına alındığı ifade edildi. Sabah saatlerinde savcılığa sevk edilecek olan Kavala'nın tutuklanarak cezaevine gönderileceği kaydedildi. Osman Kavala'nın hapisten çıkmasını bekleyen eşi Ayşe Buğra Kavala ise gözaltı kararı sonrasında aracına binerek Silivri'den ayrıldığı dile getirildi.

Osman Kavala

Editör: TE Bilişim