Osmangazi Üniversitesi, geçtiğimiz hafta 4 akademisyenin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle sarsılmıştı. Öte yandan dünkü grup toplantısında rektör Gönen'e tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, canlı yayında istifa çağrısında bulunmuştu.

Silahlı saldırı sonucu 4 kişinin ölümüyle sarsılan Osmangazi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen rektörü istifa etti.

Gönen, yaptığı açıklamada soruşturmanın selameti için görevinden ayrıldığını açıkladı. 

2011 yılından bu yana görevde olan Gönen, "2011 yılından bugüne bilimi rehber edinerek, yüce Türk milletinin onur ve şerefini yükseltecek çalışmaları tüm mesai arkadaşlarımla birlikte yapmaya gayret ettim. Huzurlarınızda Eskişehir OsmangaziÜniversitesi aileme teşekkür ediyorum. Tüm bu açıklamalardan sonra, devletimizin bekası, soruşturmanın selameti ve üniversitem başta olmak üzere devlet kurumlarımızın yıpratılmaması adına görevimden istifa ediyorum" dedi.

BAHÇELİ DÜN İSTİFAYA DAVET ETMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 4 kişiyi tabancayla öldüren Volkan Bayar'ı 'şerefsiz' olarak niteledi ve "Bir daha gün ışığı görmemeli" dedi. Bahçeli, üniversite yönetimine de "İstifa edecek basireti ne zaman göstereceksiniz" diye sordu.

Editör: TE Bilişim