2019 yılının Şubat ayında hayatını kaybeden Ülkücü hareketin sembol isimlerinden Ozan Arif 13 Şubat 2020’de Samsun İlkadım İlçesi Kıranköy Mezarlığı’nda saat 14:00’de Anıt mezarında anılacak. Aynı gün saat 15:30 ise İlkadım’da bulunan Serra Otel’de panel düzenlenecek.

Anıt Mezar Ahmet Vefik Alp’ten

Ozan Arif için anıt mezar yapılmış, anıt mezarın tasarımını ise Ahmet Vefik Alp yapmıştı. Anıt mezarın açılışı da Ozan Arif’in vefat gününde gerçekleştirilecek.

Ak Parti’li Üsküdar Belediyesi Ozan Arif Anma etkinliğini engelledi

Ozan Arif vefatının birinci yılın dönümünde İstanbul Üsküdar’da bir anma programı tertip edildi. Üsküdar Belediyesi'ne ait Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapılacak anma töreni, Türk Milliyetçileri tarafından organize edildi.

Ak Parti’li Üsküdar Belediyesi anma törenine bir hafta kala, Ankara’dan gelen baskı sebebi ile salonu vermekten vazgeçtiklerini açıkladı. Organizasyon adına açıklama yapan Oğuzhan Hasar, Belediyenin Kültür Müdürünün kendisini aradığını söyleyerek, programın iptal edildiğini açıkladı. Hasar, gerekli izinlerin 20 gün önce alındığının sözlerine ekledi.

Oğuzhan Hasar Ak Parti’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'le de görüştüğünü, Türkmen'in Ankara’dan çok baskı geldiği için iptal yoluna gittiklerini ifade etti.

Programın gerekçesiz iptal edilmesi sonrası Organizasyon komitesi, yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, ‘Ahde vefa duygusu ile düzenlenen programın Üsküdar Belediyesi tarafından gerekçe göstermeden iptal edilmiştir’ denildi. Ayrıca yeni programın yeri ve tarihi, daha sonra açıklanacağı vurgulandı.

Bilindiği gibi Ozan Arif’in vefat ettiği gün şarkıcı Mustafa Yıldızdoğan konserini iptal etmemiş, şarkılar, türküler eşliğinde halay çekmişti. Büyük tepki çeken bu hareket, bu ve bunun gibi güç karşısında eğilen, bükülen, bütün şarkıcıların yakasına ve boynuna yapışmış, Ülkücü Hareket bu vefasızlığın hesabını sormak için, sabırla beklemeye başlamıştı. Unutulmayacak!

Editör: TE Bilişim