Samsun Büyük Camii'de öğle vakti kılınacak namazın ardından Şirin'in Kıranköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ozan Arif'in  cenazesi bugün Atakum ilçesi İncesu Yalı Mahallesi'ndeki evinden uğurlandı. Şirin'in evine Türk bayrağı asılırken tabutunun üzeri de Türk bayrağı ile kaplandı. 

Türk dünyası ve ülkücü camianın efsane ismi Ozan Arif, 13 Şubat Çarşamba günü, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti.

Tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 70 yaşında vefat eden Ozan Arif’in yurt dışındaki yakınlarının gelmesi beklendi.

Ozan Arif olarak tanınan Arif Şirin için Büyük Cami'de cenaze töreni düzenlendi. 

Ozan Arif’in Atakum ilçesi İncesu Mahallesi’ndeki evinden alınan cenazesi, cenaze namazının kılınacağı Büyük Cami'ye getirildi. Konvoy halinde getirilen cenazeyi cami önünde sevenleri karşıladı. Bu sırada izdiham da yaşandı. Cenazede sevenleri Ozan Arif’e son görevlerini yerine getirmek için toplandı. 

Özellikle milliyetçi kesimin edebi dille sesi olan Ozan Arif, Samsun Büyük Cami'de öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Ozan Arif’in Atakum ilçesi İncesu Mahallesi’ndeki evinden alınan cenazesi, Büyük Cami’ye getirildi. Konvoy halinde getirilen cenazeyi cami önünde çok sayıda seveni karşıladı. Bu sırada izdiham yaşandı. Sevenleri Ozan Arif’e son görevlerini yerine getirmek için cami avlusu ve çevresindeki alanı doldurdu. Ozan Arif, öğle namazını müteakip binlerce kişi tarafından kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, CHP Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, eski Bakan Yaşar Okuyan, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin, Uğur Işılak, Karadenizli türkücü İsmail Türüt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OZAN ARİF KİMDİR?

Ozan Arif, 10 Haziran 1949 tarihinde Giresun’un Alucra ilçesinde dünyaya geldi. Babasının memuriyeti nedeniyle eğitimini Samsun’da tamamladı. 1970’te başladığı öğretmenliği 1979 yılına kadar sürdürdü. 1980-1991 yılları arasında çeşitli sebeplerden dolayı Almanya’da yaşamak durumunda kaldı. Öğretmen, halk ozanı, şair, şarkı sözü yazarı ve bestekar olan Ozan Arif, Türk dünyası ve özellikle milliyetçi kesimin edebi dille sesi oldu.

Editör: TE Bilişim