SÖZCÜ’ye konuşan Özdağ, Afrin’de mücadele eden bütün taburlara bir askeri pratisyen doktorun tahsis edildiğini savunarak şöyle dedi:

“Her bölükte bir sağlık astsubayı ve sıhhiye takımı unsurları var. Geçici üs bölgelerine de askeri doktor yollandı. Kırıkhan Devlet Hastanesine de, eski İstanbul GATA'dan harp cerrahisi konusunda deneyimli ekibin 7 mensubu gönderildi. Değişik hastanelerden 10 sivil uzman doktor da takviye olarak Kırıkhan'da görevlendirildi. Bütün bu adımlar göstermektedir ki, askeri sağlık sistemi olmadan savaşan ve terörle mücadele eden bir ordu yola devam edemez.

ASKERİ DOKTOR SAYISI 180

İlk büyük operasyonda Sağlık Bakanlığı eski askeri sistemin genel yapısına dönmek zorunda kalmıştır. Şu an için askerlerimize sağlanan tıbbi destek yeterlidir. Ancak, bu durum uzun sürdürülemez. Toplam askeri doktor sayısı 180 civarındadır. Askeri sağlık sistemi tasfiye edildiği için, sistemi besleyecek hiçbir unsur da yoktur. Halen Afrin'deki birliklere askeri sıhhiye desteği, Batı'daki birliklerden sağlanmaktadır. Türk Ordusu'nun iki cephede savaşması veya büyük bir çatışmaya girmesi durumunda ortaya açık çıkacağı da muhakkaktır. Bir an önce merkezinde GATA'nın olduğu askeri hastane-askeri doktor sistemine dönülmelidir''

GATA'YI NEDEN KAPATTINIZ?

Öte yandan, Balyoz kumpas davası mağduru emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel de, Özdağ'a destek verdi. Önsel, Kilis ve Hatay'daki hastanelere GATA kökenli cerrahların geçici görevle yardıma gittiğini belirterek ‘'GATA'yı neden kapattınız? Bu yüzden daha önce kurtarılabilecek yaralı bir çok askerimiz hayatını kaybetti. Bu kurum gözünüzün önünde FETÖ'cülerin eline geçti. FETÖ'cüleri temizle ve yoluna devam et. O binalar, tıbbi cihazlar, ameliyathaneler de mi FETÖ'cü ? ‘' açıklaması yaptı.

Editör: TE Bilişim