Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından hudutlar ile bölgede güvenlik  ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını  etkisiz hale getirmek, dost, kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı  ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan  Zeytin Dalı Harekatı sürüyor.

Harekata katılmaları için Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat  Başkanlığından da 150 personelden oluşan yedi tim görevlendirildi.

Polis Özel Harekat timlerinin Afrin'e gönderilmeleri dolayısıyla  Başkanlık bahçesinde tören düzenlendi. Törende dua edildi ve kurban kesildi.

Özel Harekat Başkanı Selami Türker, burada yaptığı konuşmada, Allah'ın  kendilerine Afrin'deki mücadelede nefer olarak görev nasip etmesinden duyduğu  bahtiyarlığı dile getirdi.

Türker, "İnşallah layıkıyla bu görevi yapıp sağ salim döneceğiz.  Yolunuz ve bahtınız açık, kılıcınız keskin olsun. Güle güle gidip, güle güle  gelmeyi Allah bizlere nasip etsin." dedi.

ÖZEL HAREKATÇILAR DUYGULARINI PAYLAŞTI

Özel harekat polislerinden Hasan Kuğu, harekata destek verecek  olmalarından gurur duyduklarını ifade ederek, görevlerini alınlarının akıyla  yerine getireceklerine inançlarının tam olduğunu söyledi.

Özel harekat polisi Ferhat Bozkurt ise vatana, millete ve devlete  hizmet için yola çıkacaklarını vurgulayarak, "Allah yolumuzu açık etsin. Yeni  kızım oldu. Onunla da vedalaştım. Eşimle, annemle, babamla, tüm akrabalarımla  vedalaştım. İnşallah elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Türk milletine,  ordusuna yakışır şekilde davranıp gereken sonuçları alıp geri döneceğiz." diye  konuştu.

Törenin ardından aileleri ve meslektaşlarıyla vedalaşan polisler,  Afrin bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

ARFİN'DE GÖREVLENDİRİLEN SİVAS İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KADROSUNDA GÖREVLİ 24 ÖZEL HAREKAT POLİS MEMURU, TEKBİRLERLE UĞURLANDI

Affin'de görevlendirilen Sivas İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 24 özel harekat polis memuru tekbirlerle uğurlandı.  

Arfin'de terörle mücadele için görevlendirilen özel harekat polis memurlarının bölgeye sevki sürüyor. Sivas İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 24 özel harekat polis memuru bugün şube müdürlüklerinin önünde düzenlenen programla uğurlandı. Uğurlama programına İl Valisi Davut Gül katılmazken, yerine yardımcısı Yeliz Yıldızhan katıldı. Programa meslektaşlarının yanı sıra Sivas Belediye Başkan Vekili Ahmet Özaydın, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ve İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen de katıldı.

Editör: TE Bilişim