Özel hastanelerde koronavirüs tedavisi için ek ücret alınması kanunen yasaklanmasına rağmen 3 hastane gezen ve ancak sonuncusunda kendilerine koronavirüs tanısı konan ve tedavi görebilen bir çift toplamda masraflar için 12 bin 500 lira ödemek zorunda kaldı.

İstanbul'da Dilek ile Hüseyin Güven çiftine daha öncesinde gittikleri 3 hastanede koronavirüs testi uygulanmadı. Durumları daha da kötüleşen çifte özel bir hastanede koronavirüs testi yapıldı ve sonuçlar pozitif çıktı. SGK’nin “koronavirüs tedavisinde ücret alınmayacak” tebliğine rağmen çifte hastaneden 12 bin 500 liralık bir fatura çıkarıldı.

12 BİN 500 LİRA YATAK PARASI

Dilek Güven, eşinin ateşinin 39 derece olmasına rağmen hastaneye alınmadığını SGK ve özel sağlık sigortaları olmasına rağmen kendilerine 12 bin 500 liralık bir fatura çıkarıldığını ifade etti. Gaziosmanpaşa'da özel bir hastaneye gittiklerini belirten Güven, yatak parası adı altında kendilerinden 12 bin 500 lira alındığını söyleyerek Maliye Bakanlığı’na ve SGK’ya şikayette bulunduklarını ima etti. 

Editör: TE Bilişim