CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Tank Palet fabrikası ve orduya ilişkin tartışma yaratan açıklamalarının yankısı Meclis’te sürmeye devam ediyor.

2021 yılı bütçe görüşmeleri devam ederken AKP’li ve CHP’li vekiller arasında Tank Palet tartışmaları da Meclis Genel Kurulu’nda nabzı yükselten açıklamalara neden oluyor.

Benzeri bir tartışma da geçen hafta CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve AKP’li vekiller arasında yaşanmıştı. Katar Emiri’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiği uçağı hatırlatan Özel, "Ama bir gerçek var, bu devirde kimse kimseye yarım milyarlık uçan saray da vermez. Seçimden sonra seçilecek Cumhurbaşkanımızın ne yapacağını söyleyeyim: O devasa uçak Sabiha Gökçene inecek, Sakarya’da ne kadar Katarlı asker, Katarlı mühendis, Katarlı çalışan varsa uçağa binecek… Katarın uçağı o pistten, Sabiha Gökçenden, teker kesince bundan sonraki Cumhurbaşkanı telefon açacak Katarlılara diyecek ki “Bizim kimseden alacak uçağımız, kimsenin uçağına binecek Cumhurbaşkanımız yok, mühendisiniz, Katarlı askerleriniz ve uçağınız sizindir, tank palet milletindir." İfadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel’in bu açıklamaları CHP’li vekiller tarafından alkış alırken, sosyal medyada da gündem oldu. Özel’in açıklamaları son günlerin en çok beğeni ve paylaşım alanlar arasına girdi.

O tartışma Meclis tutanaklarına ise şöyle yansıdı:

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Sayın Akbaşoğlu eğer Tank Palet Fabrikasıyla ilgili bir gerçek istiyorsa açsın -kendilerine de dünya kadar iltifatından dolayı ödüllendirilmiş olan- Ethem Sancak’ın yaptığı konuşmaya baksın, diyor ki: “Katar Emiri sizi kırmaz.” dedim “Onlar bana sermaye desteği verirlerse olur.” dedim, o da “yüzde 50 eksi 1’ini Katarlılara vermek üzere bu anlaşmayı yaptı.” diyor açıkça.

Cumhurbaşkanınızın, Tank Palet Fabrikasının satışıyla ilgili dünya kadar lafı var, 20 milyarlık fabrikanın yarısını “50 milyonluk yatırım yapacağız.” diye kimse kimseye vermezdi. Ama bir gerçek var, bu devirde kimse kimseye yarım milyarlık uçan saray da vermez. Ve net bir şey söyleyeyim, hep konuşuyoruz ya bunlar seçimleri etkiler mi? Etkiler. Seçimden sonra seçilecek Cumhurbaşkanımızın ne yapacağını söyleyeyim: O devasa uçak Sabiha Gökçene inecek, Sakarya’da ne kadar Katarlı asker, Katarlı mühendis, Katarlı çalışan varsa uçağa binecek…
MUSTAFA ARSLAN (Tokat) – Ya askerle ne alakası var uçağın, Tank Palet Fabrikasının…
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Uçak pisten teker kestikten sonra…
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN – Evet, teşekkür ediyorum.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Sayın Başkan, şu cümlemi bitirmeme izin verin.
BAŞKAN – Son cümlenizi bitirin o zaman.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Teşekkür ederim, sağ olun.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) – Sayın Başkan…
BAŞKAN – Siz de mi söz istiyorsunuz Sayın Akbaşoğlu?
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) – Sataşmadan açıklama yapacağım.
BAŞKAN – Böyle giderse oturuma ara vereceğim. Bundan sonra, her grup başkan vekilinin söz talebinde oturuma ara vereceğim, bilginize. Buyurun.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Katarın uçağı o pistten, Sabiha Gökçenden, teker kesince bundan sonraki Cumhurbaşkanı telefon açacak Katarlılara diyecek ki “Bizim kimseden alacak uçağımız, kimsenin uçağına binecek Cumhurbaşkanımız yok, mühendisiniz, Katarlı askerleriniz ve uçağınız sizindir, tank palet milletindir.” (CHP sıralarından alkışlar) Kapat!

Editör: TE Bilişim