"Görevden affını" isteyen ama görevden alındığından haberi olmayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabineye bir neşter daha vuracak. Bu isimlerini Adil Karaismailoğlu ile Fahrettin Koca olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Pakdemirli’yi de önceki bakanlarda olduğu gibi gece yarısı yolladı.

Bekir Pakdemirli’den boşalan koltuğa AKPi Vahit Kirişci getirildi. Af talebinde bulunduğu belirtilmesine karşın dün Erzincan’da programı olan Pakdemirli’nin görevden alınacağından haberinin olmadığı öne sürüldü.

Bekir Pakdemirli’nin görevden alınışının “iktidarın kaybettiği çiftçiyi yeniden yanına çekebilmek için yaptığı bir hamle” olarak değerlendirildi. Pakdemirli’nin ardından Ankara kulisleri iyice hareketlendi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın kabinede yeni değişikliklere gideceği öne sürüldü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da aralarında bulunduğu bazı isimlerin görevden alınabileceği söyleniyor.

Öte yandan yine kulislere göre önümüzdeki dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ikiye ayrılabileceği, Mehmet Nuri Ersoy’un Turizm Bakanı olarak devam edeceği ancak Kültür Bakanlığı’na başka bir ismin getirilebileceği de dillendiriliyor.

Editör: TE Bilişim