CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Mersin İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. 

Özel burada Erbaş'ın son günlerde tartışmalara neden olan açıklamalarına değinerek, ''Partili cumhurbaşkanı, partili genelkurmay başkanı, şimdi de partili Diyanet İşleri Başkanı. Dini siyasete alet etmenin en ileri noktasına geldiler'' diye konuştu. 

Özel, şunları söyledi:

''Atatürk’ün kurduğu Diyanet’in başında son dönem hem meczuplaşan hem de alanı dışına taşan azminin karşılığını aldı. AKP, bu ülkeyi üç şeyle tanıştırdı. Partili cumhurbaşkanı, partili genelkurmay başkanı, şimdi de partili Diyanet İşleri Başkanı. Dini siyasete alet etmenin en ileri noktasına geldiler.

Demokrasilerin en kötü tarafı, kontrolden çıkan, kendi alanı dışında konuşan vesayet odaklarıdır. Diyanet İşleri Başkanı tekrar atandı, anayasamızın toplumu din konusunda aydınlatma görevini kendisine verdiğini söylemiş. Anayasamızda böyle bir şey yazmıyor.

Anayasanın Diyanet İşleri Başkanlığı’na verdiği görev şu: Laiklik ilkesi doğrultusunda bütün siyasi görüşlerin dışında kalarak, kanunda gösterilen görevi yerine getirir. Fesli deli Kadir’i ziyaret eden, hediyeler veren birisidir.''

Editör: TE Bilişim