Pegasus o yıllarda açıklama yayınlamış, “Kabin ekiplerimizin Atatürk rozeti takmasının yasak olduğuna yönelik medyada yansıma bulan iddiaların kesinlikle doğru olmadığını bildirmek isteriz.

Kabin ekiplerimize dağıtılan üniforma kullanım kuralları kılavuzlarında, ekiplerimizin Atatürk rozeti takabilecekleri özellikle belirtilmektedir.

Kabin ekiplerimizin üniformaları yakın zamanda yenilenmiştir. Bu esnada kabin ekiplerimizin üniformalarında çok çeşitli ebat ve renklerde farklı rozetler taktıkları görülmüştür.”
denilmişti.

NEDEN ŞİMDİ?

Yıllar sonra twitter’da ve Facebook’ta belli hesaplardan “Pegasus havayolları host ve hosteslerine Mustafa Kemal Atatürk rozetlerini takmayı zorunlu hale getirdi” paylaşımları yapılmaya başlandı.

Bu paylaşımların bir kampanya çerçevesinde yapıldığı ve Pegasus’un rozet yasağı etiketinden kurtulmaya çalışıldığı düşünülüyor.

Yapılan paylaşımlarda genellikle “Bünyesindeki hostes ve hostlarına, ATATÜRK rozeti takmayı zorunlu hale getiren Pegasus Havayolları'na alkış lütfen” ifadeleri kullanılıyor.

Editör: TE Bilişim