Pençe-Kilit Harekatı'nda metan gazından şehit olan 3 askerin kimliği açıklandı

Pençe-Kilit Harekatı'nda metan gazından şehit olan 3 askerin kimliği açıklandı
Pençe-Kilit Harekatı'nda metan gazından şehit olan 3 askerin kimlikleri açıklandı, şehit sayısı 8'e yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir mağarada yapılan inceleme sırasında metan gazından etkilenerek şehit olan 3 askerin kimliğini açıkladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, şehit olan askerler Uzman Çavuş Ümit Üzüm, Sözleşmeli Er Celattin Uyanık ve Sözleşmeli Er Ahmet Gültekin olarak belirtildi. Üç asker de aynı mağarada metan gazından etkilenerek hayatını kaybetti.

Bu şehitler ile birlikte, mağarada metan gazı nedeniyle şehit olan asker sayısı toplamda 8'e yükseldi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yayımladığı taziye mesajında şehit askerleri anarak ailelerine ve millete başsağlığı diledi. Bakan Güler, şehitlerin 6 Temmuz 2025 tarihinde şehit olduğunu belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.