Cumhur İttifakı'na yakınlığıyla bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğluyla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

Doğu Perinçek'in oğlu Sadık Can Perinçek, Dış İşleri Bakanlığı'na bürokrat olarak atandı.

Tarih bölümünden mezun olan Sadık Can Perinçek'in halen askerde olduğu ve Aralık ayında askerliğini bitireceği öğrenildi.

'BÜYÜKELÇİ DE OLABİLİR'

“Aday Meslek Memurluğuna Atanmaya Hak Kazanan Asil Adaylar” listesinde 50’nci sırada yer alan Sadık Can Perinçek’in daha sonra büyükelçi olabileceği yorumu yapıldı.

CAN PERİNÇEK KİMDİR?

1. Can Perinçek Boğaziçi Tarih mezunu. (Türkiye'de ilk 500'le alıyor) Bölümünü 3.5 ortalamayla bitiriyor. 83 Ales puanı var. 93 YDS puanı var. Ayrıca yine okuldan yüksek onur belgesiyle mezun oluyor.

2. Tarih bölümü bakanlığın alım şartlarında 2016 tarihinden beri var. Yani tarih bölümüyle görevi arasında bi bağ kuramayanlar için önemli bir bilgi.

3. İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Osmanlıca biliyor. 

4. Bu bir atama değil! Bir sınav. Arkadaşımız yazılı ve sözlü sınavlardan başarıyla geçerek göreve hak kazanıyor.

5. Liyakat konusu. Bu konuda görüldüğü üzere zerre kadar bir problem yok. Şimdi liyakat diye tutturanların derdi başka. Soyadı Perinçek olduğu için cezaevine mi girmesi gerekiyor?

6. Can arkadaş şu an asker. Ankara'da görevine devam ediyor. 

7. Erasmus bir dönem başarıyla Fransa'nın en itibarlı siyaset bilimi/uluslararası ilişkiler okullarından SciencesPo'da okuyor.

8. Oxford'un İngilizce tarih sözlüğünü yakın zamanda Türkçe'ye çevirdi.

Editör: TE Bilişim