ICA Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi hükümetten para alamadığı için Sabiha Gökçen çıkışındaki gişelerde HGS/OGS sistemini çalıştırmayarak nakit döngüsünü bu sayede sağlamaya çalışıyor.

İşletme, HGS-OGS abonesi olan vatandaşlardan sistem çalışmıyor bahanesi ile alınan nakitlerle hem vatandaşı bu şekilde ödeme yapmaya mecbur bırakıyor hem de hükümetle olan borç ilişkisini vatandaşa yansıtarak faturayı halka kesiyor.

MAKAM ARAÇLARINA GEÇİŞ İZNİ VARKEN AMBULANSLARA YOK

Devlete ait ambulansların üçüncü köprüyü de içine alan Kuzey Çevre Otoyolu’ndan geçişinin yasak olması ise ayrı bir skandal.

İstanbul trafiğinde bir kişinin canı için 1-2 dakika bile hayati önem taşırken, üçüncü köprü güzergâhının devlet ambulanslarına kapatılması vatandaşın canını hiçe saymakla eş değer.

Böyle bir yasaklama ile hastaların yaşama hakkı tehlikeye atılırken, tüm makam araçlarının her yerden geçme hakkı olmasına karşılık ambulansların bu haktan mahrum bırakılması sosyal devletten uzak politikalarının uygulandığının bir kanıtı.

“Yap işlet devret” modelinin işlet-devret kısmının tıkanmış olması, döviz kuru krizinin geçiş ücretlerini vurması ve piyasada nakit para bulunmaması hükümetin kontrolünü kaybetmiş, plansız ve desteksiz liberal politikalarının çöktüğünü gösteriyor.

Makam aracının geçiş üstünlüğü, içinde can taşıyan ambulansın geçiş üstünlüğünü ezdi geçti. 

Teşekkürler Yeni Türkiye.

Editör: TE Bilişim